16.06.2008 ob 21:49

Road trip – Litva 2. del

Pojdi na komentarje

Ko smo nekako ugotovili kaj naj bi naredili glede izgubljene prtljage, smo se ponovno odpravili na pot. Hoteli smo si ogledati tudi Latvijo, ker se nam je zdela dovolj blizu. Upali smo tudi, da nas bo glavno mesto bolj navdušilo, kot nas je Vilna, ki nam ni bila preveč všeč.

Najprej smo si ogledali obalo počitniškega mesta Jurmale, ki je zelo drugačna od naše . Peščena obala, brez kamenja se je raztezala na levo in desno. Iskanje školjk v pesku in nabiranje peska za spomin je naravno obnašanje biologov. Jurmala je bilo že v času Sovjetske zveze počitniško naselje za pomembne ljudi takratnega režima. Vse hišice so res zanimive, posledica tega je ogromno fotografij na katerih ima vsak vsaj pet sanjskih hišic. Ko se nam je zdelo, da smo videli vse, smo se odpravili v Rigo.

slika-112.jpg

V samo središče mesta smo prišči šele zvečer. Kljub dejstvu, da je nedelja, je bilo v mestu kar nekaj ljudi, ki so posedali po lokalih in bili na poznih večerjah. Samo mesto se mi je zdelo lepše urejeno kot Vilna. Tako, da bi se v Rigo še vrnila, mogoče na naslednjo konferenco za študente biologije. :)

Hotel, ki smo si ga izbrali za naše prenočišče, ni bil ne tako urejen niti ne tako poceni glede na hostel pri nunah. Pravzaprav je bilo vse malo strašljivo, ker so bile sobe res v groznem stanju, pred hotelom je bilo jezero in vse je bilo malo ven iz mestnega središča. Nekako sem dobila asociacijo na grozljivke. In tako sem bolj malo spala, ker sem imela občutek, da bo prej ali slej prišel nekdo s sekiro ali motorko v našo sobo.

Naslednji dan smo šli nazaj v Litvo, kjer smo si ogledali hrib Križev (Hill of Crosses). Ogled mi je bil zelo strašljiv, saj se je na manjšem hribčku stiskalo ogromno lesenih križev, kipov, slik, rož. Očitno ljudje res verjamejo, da če bodo tam pustili križ, da jim bo pomagalo. Tudi mi nismo bili nič boljši. Iz dveh zobotrebcev smo naredili manjši križec in ga postavili ob vznožje križne grmade.

slika-309.jpg

Sledil je ogled ruskega vojaškega letališča, ki ga je bilo precej težko najti, saj so vse znamenitosti v Litvi slabo označene. Od blizu smo pogledali hangerje za letala ter del steze, na kateri se sedaj prodajajo rabljeni avti. Celotnega letališča si žal nismo ogledali, ker bi se morali že kakšen teden prej najaviti.

Zemanta Pixie

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !