19.06.2008 ob 10:54

Road trip – Litva 3. del

Pojdi na komentarje

Pot smo zopet nadaljevali proti morju, natančneje proti polotoku Curonian Spit, ki si ga Litva deli z Rusijo. Ker je to zaščiteno območje smo upali, da bomo videli kakšne zanimive rastline in živali. Njihove najpomembnejše živali so pri nas precej običajne, npr.: divja svinja, ki smo jo videli z malimi prašički, zajec in lisica, ki sta bila tudi videna. Bolj posebna vrsta je rjavi uhati netopir. Od rastlin smo videli zelo razrasle lišaje, ki so delovali kot grmički. Aja, botanikov ni bilo z nami, tako da smo se trudili ne imeti rastlinske slepote. :D In če bo to bral kdo od mojih sopotnikov po Litvi, na tem polotoku je hrib čarovnic in sem po slikah na Google Earth-u zelo prepričana, da smo tam bili. Upam, da zdaj razumete zakaj sem hotela nazaj na celino. Šesti čut! :twisted:

slika-397.jpg

In še zadnji kraj, ki ga mislim omeniti je bil Kernave, ki leži na poti med Trakaiem in Kaunasom. Torej je bila to samo postaja na poti proti domu. Prvi prebivalci Kernava so prišli v paleolitiku in imeli so zelo dobre ideje, podobne mojim. Ker jeLitva večinoma ravninska država, sem celo potovanje razmišljala, da ji manjka razgibanosti, ki jo dajo hribi pokrajini. No, ti prvi prebivalci so dejansko naredili hribe, ampak ne ker bi se jim zdela ravnina preveč dolgočasna, ampak za lažjo obrambo. Prijazen duhovnik nam je poskušal malo v nemščini malo v ruščini razložiti zgodovino njihovega mesteca in spomenike naokoli. Ja, bili smo edini turisti, ki so se tu zgubili, ampak bilo je res simpatično, kako se ljudje zavzamejo za take zmedenčke.

slika-844.jpg

Pot proti Sloveniji je bila podobna poti do Litve, samo malo manj smo imeli različnih izletov v neznano, saj smo kočno uredili vse težave z našo GPS navigacijo. Doma smo se vsi razveselili hribov, domačega kosila in izleta na morje.

Odhod na koferenco in izleti Litvi ne bi bili mogoči brez naših sponzorjev: Študentski svet BF; Meblo Vata d.o.o.; Vinska klet Goriška Brda; Kmetija Belica; Mlacom d.o.o.; Projekt d.d. Nova Gorica; Pivovarna Laško, Slovenska turistična organizacija. Hvala za podporo!


  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !