13.08.2008 ob 10:09

Pajki zasedli hodnik v naši hiši

Pojdi na komentarje

Doma so se po vseh teh letih že privadili na vsa čudesa, ki jih biolog lahko počne. Ko sem v drugem letniku sušila rastline po celi hiši in iskala dovolj težke knjige, da jih čim bolj stisnem, so se mogoče malo pritožili naj pazim na knjige, ampak večjega upora ni bilo. Pravzaprav so velikokrat šli z mano na kakšen travnik nabirat nove rastline in kdaj so jih po slikovnem ključu poskušali določiti.

Naslednje leto sem morala narediti popis vretenčarjev in vsi so morali poročati kaj so videli kadarkoli so zapustili hišo, da sem čim hitreje prišla do raznolikih podatkov o naših krajih. Tudi to leto so z veseljem pomagali. Že takrat sem se malo ubadala s pajki in to golazen ni nihče od domačih marali po hiši, čeprav so bili večinoma mrtvi in zapakirani.  Tako sem jih po hitrem postopku transportirala na moj fax, da sem dokončala delo z njimi in si zagotovila mir doma.

Letos, ko imam za potrebe diplome še več talnih pasti in posledično več vzorcev, se nihče ne pritožuje, ker so filmske škatlice v dveh zabojih in še kakšen se bo našel do naslednjega marca, ko bo konec vzorčenja. Pravzaprav mi večina družinskih članov še zavzeto pomaga, ko grem vsak vikend na teren. Ne vem ali je to posledica dejstva, da je to material za diplomo ali so se preprosto sprijaznili, da če imaš biologa pri hiši se bodo dogajale takšne in drugačne čudaškosti, ki se v drugih družinah ne bi.

Upam, da se bom vzorcev lahko kmalu lotila in spraznila hodnik, da se bodo na njem nabirale bolj običajne zadeve, npr. čevlji :roll:

1 od 96 postavljenih talnih pasti

  • Share/Bookmark


3 komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !