26.08.2008 ob 10:24

Meso pridelano v epruvetah in petrijevkah

Pojdi na komentarje

Ali bi bilo manj vegeterjancev, če bi vedeli, da živali niso bile kruto ubite? Bi koga meso, ki je zraslo v epruveti, prepričalo, da je boljše od tistega, ki ga jemo danes? Kaj biološko pridelani mesni izdelki, če lahko imamo sveže salame iz laboratorija.

Prebirala sem tuje bloge, ki se tudi ukvarjajo z okoljskimi problemi. In članek o mesu pridelanem v laboratoriju se mi je zdel dovolj odbit, da ga povzamem. In celo dodam novo kategorijo!

Kako gre zgodba? Nemški znanstveniki bi radi vzgojili meso v laboratoriju, da bi lažje nahranili lačne po vsem svetu. Posledično ne bi bilo več potrebe po vzgajanju živali za meso ter zakol le – teh. Zaenkrat so vzgojili le tanko plast celic, ki baje ne spominja prav nič na slanino. Njihov največji problem je kako dodati žilice, da bi te nahranile okoliško tkivo.Ko ji to uspe bi lahko vzgojili večplastno mesno zadevo.

Vsekakor bo še nekaj let potrebnih, da takšno meso pride na police trgovin, bi pa laboratorijsko meso veliko spremenilo na področju ekonomije, gospodarstva in seveda ekologije, če bi se bivše pašnike pravilno obnovilo v bivše gozdove, travnike, grmišča….

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !