23.09.2008 ob 17:16

Jelenji ruk

Pojdi na komentarje

Sedaj sem pravi biolog! Khm…še vedno manjka diploma.

Opravila sem še z zadnjimi terenskimi vajami, ki so se odvijale na Medvedjaku. Mislim, da so postale prve na moji lestvici terenskih vaj. Presenečenja so prišla iz več strani. Za to katedro sem mislila, da se ukvarja samo s pobiranjem iztrebkov gozdnih živali in njihovo DNA analizo, bila sem v hudi zmoti. Tehnologijo, ki je danes na voljo pridno izrabljajo, da dobijo podatke o velikih zvereh. Od kletk, ki te pokličejo in povejo, da se je nekaj vanje ujelo, kamer, ki ve kdaj se je v kadru pojavila žival in jo posnamejo, ovratnic z oddajiki,…

Na te vaje smo šli v jesenskem času ravno zaradi parjenja jelenov in njihovega značilnega oglašanja v tem času. Vsak od študentov je imel nalogo preživeti dve uri v temi v gozu in pozorno poslušati dogajanje okrog njega. Postavili so nam klopco in nam naredili streho, če bi padal dež. V eni od ur svojega dežuranja sem zabeležila 108 rukov, kar se mi je zdelo super! :green:

Sprehodi po gozdu pa so se mi zdeli rahlo pretirani. Po kakšni logiki naj bi 20 ljudi, ki korakajo po suhem listju videlo kakršno koli žival, razen če ta ni gluha in ji nos ne dela več. Ampak tudi to je za nami.

Škoda tudi, ker se večerno življenje ni razvilo, ampak glede na to da smo bile same punce je bilo kar zabavno. :lol:
jeleni

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  • badabum  badabum
    1.10.2008 15:55

    smeh. zunaj 108 rukov na uro, v bajti pa same bejbe.

    ironično, a? ;)

  • Ojoj, na to pa nisem niti pomislila. :oops: Sam mislim, da jeleni vseeno vejo kaj morejo iskat. Niso vse vrste tko zmedene kot naša.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !