29.10.2008 ob 23:40

Izseljevanje urejeno, sedaj sem brez domka

Pojdi na komentarje

Vem, da se beseda brezdomec piše skupaj. To se drugače bere. :D Izselitev je potekala po pričakovanjih. S hišnikom sva zelo hitro in mirno uredila vse obvezne zadeve, kot so pregled sobe, oddajo ključev, posteljnine.

Zabavno je postalo, ko sem šla do študentskih pisarn, da še njim povem kako in kaj je z mojim bivanjem v domu. Za ljudi, ki niso nikoli imeli opravka z ženskami iz pisarn, one imajo ne slab dan ali dva, delavke tam imajo slabo leto. Še nikoli nisem doživela kakšnega normalnega odziva. Možni načini komunikacije s študenti:

 1. kričanje
 2. cinizem
 3. pojasniti ti more, da si idiot, ki nima pojma
 4. da ti kakšno položnico
 5. vse od zgoraj naštetega.

Tudi danes ni bilo nič drugače. Prinesem papirje, ji prijazno povem, da se selim. Zgleda, da so jih naučili uporabljati računalnike, ker je vsak stavek začela z:” Vidim, da ste… ” Tokrat je šlo brez kričanja, sem pa doživela vse ostale točke, ki sem jih naštela. Sploh položnica za ekonomsko ceno doma mi je paradoks. Kako naj človek, ki zaprosi za dom ve ali bo dobil dom ali ne, ker oktobra se začne novo šolsko leto in pred oktobrom ti ne pošljejo svoje odločitve ali so ti podaljšali bivanje?

Čeprav me je imelo, da bi ji v obraz povedala vse kletvice kar jih znam, sem to bogato jezikovno zakladnico raje izpustila iz sebe šele, ko sem prišla iz pisarne. Kdo daje tem ženskam pravico do tako arogantnega obnašanja do študentov? Jaz poskušam biti prijazna do ljudi, one imajo službo kjer se pričakuje, da so prijazne do svojih strank, ampak ne.

Mislim, da jim pošiljam Mlakarjev verz iz pesmi Božična (upam, da je pravi naslov):

Ma, da bi na glavo se zrušla jim streha,
an da posušila bi jetra se jim

 • Share/Bookmark


4 komentarjev

 • badabum  badabum
  2.11.2008 22:44

  eh. medtem, ko boš ti po poljih iskala žužke, bodo one še vedno ždele v usmrajenih, elektrosmoga polnih pisarnah.

  you win ;)

 • Upam, da v življenju ne bom takšna kot one. Že to bi bila zmaga.

 • še ena od mlakarja: Člowk Mona ne rata, se tak žje rodi… namenjen uslužbenkam v ŠD

 • Zelo primerno…čudno da se tega nisem prej spomnila. :D Odobravam!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !