6.11.2008 ob 21:48

Ena, dva …generalka pred diplomo

Pojdi na komentarje

Diplomirala ne bom še vsaj do jeseni. Nekako bi težko govorila o glavni oviri, ki mi ne pusti da bi prišla do tega žlahtnega naziva. V bistvu je več manjših preprek ob katere se spotikam in mi ne dovolijo, da bi hitro prišla do cilja.

Naloga, ki jo pripravljam za enega od predmetov je podobna moji bodoči diplomi. O tej temi več tu, tu in tu. Nekateri rečejo temu izdelku tudi mala diploma. Glede na čas, ki sem ga že vložila … ni mala! Ampak dovolj pritoževanja, ker globoko v sebi imam zelo rada to delo, drugače se ne bi že nekaj let posvečala tem malim stvorom. :razz:

Cilj raziskave je ugotoviti kakšna je celotna dinamika pajkov na lokacijah, kjer so vzorčenja potekala skoraj celo leto. Lokacije so bile travnik, rob gozda in gozd v bližini Nove Gorice. Sklepam, da večje število odraslih pajkov blodi naokoli, ko so spolno zreli in jim okolje omogoča reprodukcijo. Dolge ure analiziranja rezultatov so me pripeljala do zanimivega dejstva, da talni pajki ne ločijo med robom gozda in gozdom. Ali povedano drugače, zanje sta to enako ugodna ali neugodna življenjska prostora. Travnik pa je nekaj povsem drugega, saj so tam imeli dva vrha pojavljanja. Zakaj je temu tako imam nekaj teorij, ampak s stričkom Googlom še iščeva ali je kdo kaj podobnega že raziskoval in kaj pametnega ugotovil.

Najboljši del vsega skupaj pa je to, da bom objavila članek iz te moje male diplome preden bom sploh zares zavihala rokave za ta veliko. Ne vem, če to kakorkoli vpliva na kasnejše možnosti za zaposlitev ali nadaljno šolanje. Če res ne bo pri nikjer vidno kaj vse sem dosegla v času šolanja, bo vsaj moj ego vesel take podpore. :grin:

Osmookec

Ni moja slika. Kakšna bi izgledala očala zanj, če bi imel dioptrijo?

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  • badabum  badabum
    7.11.2008 14:32

    Zgoraj opisana diploma je kot naročena za vključitev v novi projekt tvojega faksa. Hint hint: fasal so žnj eur za dolgoročno spremljanje fenologije žuželk, mediteranski projekt or something, z ustanovitvijo lokalnega centra vred (evo ti službe :D ).

    Hop hop do Janka Božiča in kolegov. ;)

  • Bom povprašala mojega mentorja za diplomo kako je s tem. Sam imam občutek, da bodo to kakšni drugi strokovnjaki počeli in ne jaz …začetnik. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !