2.02.2009 ob 11:43

Službe biologov

Pojdi na komentarje

Vedno manj se mi zdi pomembno dobiti najboljše ocene, ker biologi ne glede na ocene ne opravljamo skoraj nobene službe, ki bi bila povezana s študijem. Enkrat sem že pisala, da biologinja, ki ji res malo manjka do diplome, dela na veterinarski postaji. Kaj pa še počnejo moje sošolke, sošolci ter ostali kolegi s faksa?

Službe, ki jih ponujajo različne katedre biologom so ali slabo plačane, zelo občasne ali sezonske in poravnane z izpitnimi obdobji (ali delat ali študirat). Zato se večina študentov odloči poiskati alternativo. Nekatere delajo na pošti, druge v kakšnih papirnatih službah, recepcijah fitnes centrov, nekatere so prodajalke sladoleda, čevljev, oblek, … Bolj podjetne odprejo svoj masažni salon, pomagajo na družinskem kmečkem turizmu ali delajo kot trgovski potniki za različna farmacevtska podjetja.

Priznam, poznam nekaj takih, ki dejansko delajo v bioloških poklicih. Ampak večina teh je že diplomirala in so v različnih ustanovah kot mladi raziskovalci.

Jaz občasno delam promocije različnih izdelkov. Tokrat sem bila gospodična ščetka in zobna pasta. :D Nasproti mojega promocijskega kotička, je bil v trgovini postavljen pult s paštetami, ki jih je, promovirala ravno tako biologinja. Mlajša od mene, z drugačno usmeritvijo v biologiji – molekularka. Kdaj sem razmišljala, da če bi izbrala njeno smer biologije ali morfološko bi bila na boljšem. Ne! Vsi delamo v poklicih, daleč stran od dejanskega študija.

metulj

 • Share/Bookmark


4 komentarjev

 •   sibila
  2.02.2009 14:48

  A veš, se mi zdi, da je kar povsod podobno…Tekom študija je težko delati kaj v svoji stroki…razen na faksu prostovoljno;)
  Saj z diplomo bo lažje(menda)…

 •   Urska
  2.02.2009 19:53

  Ma, vecina mojih sosolcev in biologov, ki jih jaz poznam, pa jaz tudi, delamo v bioloskih poklicih… Pac vse sorte, od prodajanja zdravil do ucenja na OS, ampak v veliki vecini nekaj takega, za kar je potrebno bit univ.dipl.biol.
  Tko da ne tko crnogledo ;)

 • Torej bom po napovedih obeh bom škripala z zobmi samo še do diplome. Vesela!

  Urška: Tvoj komentar me je še posebej razveselil.

 •   Urska
  2.02.2009 20:02

  Verjetno bos skripala z zobmi tudi se kaksen mesec po diplomi :P ampak sem prepricana, da ti bo na koncu uspelo ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !