3.03.2009 ob 12:02

Zadnji terenski dan

Pojdi na komentarje

Ponovno odštevam obveznosti, ki me ločijo do diplome. Nekaj vikendov nazja sem prečrtala še eno od stvari na listi, ki ima naslov Do diplome. Bila sem na zadnjem terenskem dnevu na Goteniški gori, ki mi je delovala bolj kot planota, s katere se je res dobro videlo Risnjak in Snežnik.

Vaje so bile namenjene spoznavanju sledi, ki jih živali pustijo v snegu. Ogledali smo si tudi nekaj drugačnih sledi, ki so jih živali pustile za seboj (medvedja dlaka na drevesu, objedena in polomljena kost srne, iztrebki). Tako smo prišli do zaključka, da se dobesedno ustavljamo za vsak drek.

Glede na velikost skupine, mislim, da nas je bilo okrog dvajset, smo videli celo nekaj gamsov. Profesor Kos je rekel, da smo prestrašili jelena, ker smo bili tako glasni, tako da smo si ogledali samo njegove stopinje. Ampak kako naj bo tako velika skupina sploh tiha in živali v gozdu večinoma niso ne gluhe, pa vonjajo tudi običajno boljše od nas. Mislim, da že od začetka terenskega dneva nismo imeli možnosti za srečanje s katerim koli prebivalcem gozda od blizu.

Zadnje terenske vaje so pustile kar dober vtis, saj ni bilo preveč podatkov, nismo hiteli in ko smo imeli malico se je pod nami odprl res super razgled. In sonček nas je grel cel dan. :D In družba sošolk, ki ti pove vse najnovejše trače je ravno tako neprecenljiva.

Profesor Kos s srnino kostjo in zgodbo kaj se je srni  zgodilo.

Profesor Kos s srnino kostjo in dobro zgodbo o temu kaj se je srni zgodilo.

teren1

Prestrašeni jelen.

teren2

Razgled na belo kapico ali Snežnik.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  •   sibila
    3.03.2009 20:47

    Vi pa prav uživate na teh terenskih vajah;)

  • Če je lepo vreme se imamo super, sem bila pa tudi na vremensko neprijaznih terenih.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !