6.03.2009 ob 12:21

Moja stereo lupa

Pojdi na komentarje

Danes sem končno testirala moji novi pridobitvi, ki ju bom morala kar pridno uporabljati, da bom prišla do konca z diplomo. Kupila sem si zelo ozko pinceto, ki ima konico ožjo od milimetra in stereo lupo.

V primerjavi z lupo, ki sem jo uporabljala na fakulteti, je ta veliko bolj modernizirana. Poleg dejstva, da je moja in nova mi je najbolj všeč, da ima zvezno povečavo ter da so preparati osvetljeni od zgoraj z obročom led diod. Led diode ne segrevajo, kot običajne žarnice, alkohola v katerem plavajo preparati, tako da ni strahu, da bi vse skupaj zavrelo in bi se preparat začel premikat. Pa tudi sama svetloba je veliko bolj močna in pajki so veliko boljše vidni pod lupo.

Malo sem se bala kako bo z delovno razdaljo, ker je tudi to zelo pomembno. Danes sem si pod lupo dala enega res majhnega pajkca, da preverim kako je z razdaljo in je šlo. Tako kot je rekel gospod Pavel iz Le-Tehnike, da bo okrog deset centimetrov prostora med lupo in mizico.

Pinceta se je na pajkcu tudi dobro obnesla, tako da mislim, da še ožje ne bom potrebovala. Sedaj se bom pa res zakopala v delo, saj ni več nobenega izgovora, da se raziskava ne bi zaključila.

P.S. Lupo sem sestavila sama brez navodil v 15 minutah in vse je na svojem mestu. Ponosna jaz! ;)

lupa

Lupa, ki že čaka na naslednji teden.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  •   sibila
    6.03.2009 14:29

    Čestitke!
    Alenka, zdaj si pa res cel znanstvenik s tole lupo, ful dobro.

  • Ja, zdej pa sam še izpite naredit, da me pri uporabi lupe ne bodo več motili. :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !