13.03.2009 ob 11:20

Gradež je super

Pojdi na komentarje

Za naslednji teden sem si zamislila, da bom v enem dnevu odpisala dva kolokvija, ki sicer nista zelo težka, ampak še vedno sta dva. In že samo pisanje o vikend izletih do Gradeža je neke vrste sprostitev med učenjem. Sedaj smo že dva vikenda odšli z Varvaro in Luno – Tuno na socializacijski izlet v to obmorsko mesto. Plaža je peščena in takšna podlaga je Varvari zelo všeč za lovljenje frizbija, Luna – Tuna pa z veseljem prenaša palice pa storže naokoli, spoznava nove pse in ljudi, obe pa uživata v sladoledu. Ja, sladoledu! Če gremo na sladoled je običaj tak, da se kupi štiri sladolede. Trije so namenjeni ljudem, četrtega pa dobita psički.

Mislim, da so ti izleti do Gradeža všeč tudi mojima staršema, ker če vsak dan voziš psa v Novo Gorico, Solkan in občasno v Gorico na sprehod, je vsaka sprememba dobrodošla. In če že opravljam tatu in Luno – Tuno, lahko povem še nekaj o ostalih mladičkih. Najnovejša novica o Miši – Cilki je včerajšnja. Testirali so jo za mutacijo TNS, več o temu tukaj. V glavnem nima razvite te mutacije, niti ni prenašalka, tako piše v poročilu, ki mi ga je posredovala Barbka Novak. Če prav razumem podatke na tej strani, Shine nima te mutacije, Varvara pa je prenašalka. To pomeni, da je zelo pametno vse mladiče, ki bi jih radi parili, testirati glede TNS-ja. Ne vem, kako se ta mutacija deduje, tako da ne bom statistike zganjala danes. ;) Miša – Cilka se tudi zelo rada vozi na spodnji polički otroškega vozička in je zelo zagreta za delo.

Mirai – Berta in Lučka – Helga že obiskujeta pasje igralne urice oz. kakor kdo temu reče. Mirai se bo pokazala vsem na tekmi Agility for Fun v Novem Mestu v soboto 21. 03. Z veseljem bi šla, pa sem si delo nakopala za cel dan. Lučka pa živi v Ljubljani, tako da jo bom mogoče obiskala med igralinimi uricami, da si jo malo ogledam.

Mindy – Mrvica je tista, ki je pri nas za en teden ostala v podaljšanem bivanju. Vem, da ni izgubila svoje navihanosti in živahne narave, ki te vedno spravi v dobro voljo.

Maverick, edini fant, je dobil svoje mesto v družini s tremi otročički in baje vsi skupaj zelo uživajo.

grad1

Mama in Varvi med učenjem nove vaje.

grad2

Luna - Tuna, ki pelje mamo na sprehod.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !