15.03.2009 ob 22:39

Pašnja ovc je super!

Pojdi na komentarje

V življenju je vsako toliko zdravo poizkusiti kaj novega, drugače je vse preveč rutinsko. Tako sem se odločila, da ta vikend kljub vsemu študijskemu delu, ki me čaka, poizkusim nekaj zame popolnoma novega. In, ko smo ravno pri delu…delo lahko vedno počaka, to je njegova zelo dobra lastnost. :D Pašnje ovc s pomočjo borderskega ovčarja nisem nikoli prej gledala, samo slišala sem, da poleg dejanske pašnje, obstaja tudi tekmovalna različica. Nekaj mi je mama povedala kaj vse Varvara zna, ampak si dogajanja nisem predstavljala.

Pašnik z ovcami, kokoškami in ostarelim konjem Hemingway-em se nahaja takoj za mejo v sosednji Italiji, tako da se učim pasti ovce in obnavljam moje znanje italijanščine. Dva v enem! :) Smešno je bilo, ko mi je v teoriji inštruktorica razložila osnovno vajo, ki sem jo preizkusila z imaginarnimi ovcami in iste vrste psom, potem pa sem morala stopiti do mame in se pozanimati o poveljih in različnih izpadih, ki jih lahko ima Varvara. Ja, tako izgledajo vsi treningi, ko si sposojaš psa. Kdaj se posledično počutim bolj neumna od psa, saj je njemu večkrat bolj jasno, kaj naj bi se počelo pri neki disciplini.

Varvara me je od začetka zgledno ubogala, krožile sva okoli najinih sedmih ovc, nato mi je pokazala še svoje ideje o pašnji. Ko sva najin trop ustavili in sem poslušala inštruktoričine napotke, sem še pobožala ovčke, ki so se razporedile okrog mene, kot da sem ena od njih. Z Varvi sva tako v nekaj minutah opravili mojo pokušino paše, ki me je tako navdušila, da sem si kar rezervirala termin za naslednji teden.

Za konec sem šla še na agility, da obudim svoje znanje te discipline ter da počasi dojamem kako bova z Varvaro sodelovali.

Imela sem tako rekoč popolno nedeljo. Sonce, domače živali in nove izkušnje. Upam, da bo naslednjič tudi tako lepo. :D

ovce1

Moja delovna skupina.

ovce2

Z Varvi drživa delovno skupino na mestu.

ovce3

Ovinek in na skok!

 • Share/Bookmark


4 komentarjev

 •   sibila
  16.03.2009 12:18

  O, Alenka, ti se se pa resno lotila!
  A je užitek delat s psom, ki že zna, kajne?
  Bravo, bravo, upam, da bodo tudi otroci šli po maminih stopinjah…

 • Užitek bo, ko bom tudi jaz malo bolj obvadala vse skupaj. Z agility-jem bodo največje težave v mojemu pozabljanju prog, pri ovcah pa še ne morem nič reči. Bom po četrtku kaj poročala.
  Ja, vsaj s pašnjo se bi lahko vsi njeni potomci ukvarjali :mrgreen:

 • Kje delaš agility? Nisem prepoznala ovir…

  A bo kaj časa za frizbi? ;)

 • To je v Italiji pri Martini, kjer pasem z Varvaro.

  Ko se rešim izpitov vsekakor bo, zaenkrat pa so mi na faksu razpisali toliko izrednih rokov, da bom do junija več za knjigami. Ne, skrbi nisem pozabila na frizbi, vse pride na vrsto.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !