23.03.2009 ob 18:22

Ovce in tabla plinovoda

Pojdi na komentarje

V četrtek sem bila na prvem pravem treningu pašnje in bilo je super. Seveda je Varvara hotela uveljavljati svoja načela pašnje in sem jo jaz morala dohitevati, pa je vse skupaj malo smešno, pa malo klavrno izgledalo, ampak občutek, da me pes celo upošteva je bil super.

Ne morem se še odločiti ali sem jaz ali so ovce nerodne. Nekdo mora biti, saj občasno prihaja do neusodnih trčenj. Še vedno čakam na svojo ovčarsko izkušnjo, ki jo vsak doživi prej ali slej, to je trenutek, ko te ovca brez kakšnega zadržka pohodi. Mama pravi, da kar boli, ampak se bom pustila presenetiti. Ali se temu reče pohoditi?

Občasno še vedno pozabljam osnovna pravila, kar je normalno, saj sem s to disciplino začela brez predznanja. Jaz, pes in ovce predstavljamo ogljiča trikotnika, ko mi pravilo izgine iz mojih misli, se spremenimo v kakšno premico, drugih likov s tremi točkami se na srečo ne da tvoriti. :D Mama mi je povedala, da drugi pastirji (hihi, a lahko tako rečem ostalim, ki se učijo pašnje?) vadijo na odprtih travnikih, kjer je kakšen kup lesa ali okrog smetnjakov. Predlagala mi je, da naj v parku, kjer z Varvi tečeva, najdem kaj podobnega in vadim različna povelja za pašnjo, ki jih znam.

Še isti dan, ko sva z Varvi odšle v park nabirat kondicijo, sem si našla svoj travnik za vadbo. Ni ravno idealen, saj je moj negiben trop ovc zelo majhen, predstavlja ga samo tabla, z napisom, da tam poteka plinovod. Meni in Varvari to ne ovira, obe imava dovolj domišljije, da se nekako prepričava, da so tam ovce. Mogoče je manjši problem, ko vadiva povelje “walk on”, ker bi takrat moral pes počasi zganjati ovce proti meni, najina tabla pa noče sodelovati.

Verjetno pa izgledava zelo čudno za vse sprehajalce, ki pridejo mimo naju. Človek s palico v roki, lovi svojega psa okrog droga. Upam, da jih vsaj nasmejeva. Mene bi taki prizori nadvse veselili. Upam, da se bo najina vikend vadba kaj poznala v petek na treningu.

Tokrat ni slike, ker net ali pc ne sodelujeta.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !