28.03.2009 ob 12:37

Marley in jaz

Pojdi na komentarje

Priznam, knjige še nisem prebrala do konca, sem si pa ogledala premiero filma z istim naslovom. Zgodba je v grobem v obeh medijih ista ali enaka (teh dveh besed nikoli ne znam pravilno uporabiti :S). Parček si kupi psa in misli, da se bo le – ta kar sam naučil lepega obnašanja, ločil med svojimi igračami in opremo stanovanja, privzel urnik gospodarjev, pa še bi se našlo. V glavnem pes je cela katastrofa na štirih nogah, ampak vseeno ga imata rada in sprejemata, pa čeprav z vsemi njegovimi napakami.

Ta film ali knjigo, priporočam vsem, ki si neskončno želijo imeti psa in še nikoli niso nobenega imeli. Vem, da je težko kogarkoli prepričat, da psa ni tako lahko vzgojiti in da je potrebno vedeti kam se ga bo dalo, ko bo napočil čas počitnic.

Na premieri so nam dali konzervo pasje hrane in Vikend, pa slovenski Marley (v bistvu je imel drugačno ime :D ) je pokazal nekaj trikov. Čisto pred začetkom filma, pa so pokazali še spot zavetišča Horjul. Na mojo žalost se tam znajdejo razni mešančki, ki jih nekdo ni mogel oddati, kot tudi pasemski psi. To pomeni, da nekdo kupi psa, odšteje zanj kar nekaj denarja in ga zapusti. Mislim, da so nekateri ljudje kljub predstavitvi zavetišča, vseeno videli samo kako srčkani so psi in si ga bodo vseeno kupili. in Kasneje, ko ga ne bodo več obvladali, se bodo morda spomnili na spot o Horjulu in ga tja tudi odpeljali. Upam, da sem samo preveč črnogleda.

Pes kot povejo v filmu ne potrebuje nikakršnega luksuza, samo sprehode, večkrat dnevno, kakšno igračo in gospodarja, ki se bo z njim igral, delal in ga usmerjal skozi življenje.

labrador

Ni moja fotografija, če kliknete nanjo dobite avtorja. Ni treba da so vsi kot Marley, lahko so tudi prijazni kot tale, ki se razume z muco.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  •   sibila
    28.03.2009 15:54

    O, a že igra?! Moram pod nujno v kino! Sem prebrala knjigo in je krasna, tako da moram it gledat še film… So pa določeni dogodki res smešni, čeprav najbrž njim včasih ni bilo smešno :)

  • Mogoče te bo film malo razočaral, saj veš knjiga je običajno boljša. :)

    Pa mislim si, da jim večinoma ni bilo lahko, sploh ker je bil pes precej destruktiven.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !