6.04.2009 ob 16:44

Generalka ovčarskega izpita

Pojdi na komentarje

V četrtek mi je zaradi dežja odpadel trening pašnje ovc z Varvaro, pa mi je trenerka predlagala, da pridem v nedeljo na tekmo iz pašnje ovc. Predlog ni napačen, ampak me je vseeno imelo, da bi jo vprašala, če ve s kom govori. Z Varvaro sva do sedaj samo dvakrat trenirali in večino stvari, ki so na izpitu jaz še nisem počela.

Po nekajdnevnem pregovarjanju s starši in Martino – trenerko, sem pristala na preizkus. S sodnikom smo imeli ogled vseh vaj, ki naj bi jih izvedli. Nato je prišlo vznemirjenje, ker sem vedela, da me pes mogoče sploh ne bo ubogal, ker ni moj, da bo vse skupaj katastrofa, ker bom jaz kaj pozabila, da o ovcah niti ne govorim. Ja, tudi one znajo nagajat.

Četrta udeleženka preizkusa je zaključevala in kot peta na vrsti sem se morala počasi pripraviti. Prijela sem Varvin povodec in sva odšli proti štartni poziciji. Prvič se je zgodilo, da ni lajala ali vlekla, ampak povsem mirno odšla z mano na ta trening – preizkus. Štartala je vseeno sama in sva vse še enkrat ponovili, vaja, ki je še nisva delali nama ni šla, ovčjo ogrado, ki je še nisem odpirala, sem nekaj sekund gledala, šele med dogajanjem sem ugotovila, da se jo da pri nekaterih poveljih upočasnit,… Ampak prišli sva do konca, baje sva končali 19 sekund preden bi nama zmanjkalo časa.

Meni je bilo najboljše to, da me je Varvara dejansko poslušala in sodelovala z mano, pa čeprav sem še velika neroda.

vaja1

Saj veš kakšen je plan Varvara?

vaja2

Eden mirnejših trenutkov.

vaja3

Še zadnje dejanje...

vaja4

...v rdečem moja tenerka nazorno razlaga moje napake. Ja, še sama sem se jim smejala.

 • Share/Bookmark


8 komentarjev

 • Izpit za pašnjo ovac?!? A to se trenira človeka ali psa? :lol:

 • Če si začetnik kot jaz se učita oba, drugače pa bolj pes.

 •   Ana
  6.04.2009 18:12

  Hej hej:)
  kje te najdem. Tole s pašništvom je odlična ideja. Kar dobro ti gre. Sem gledala po Tv, v Angliji je to hud šport. Hm, kaj pravis, bi se dalo ovce pri BF ju kej sposodit?;)
  Res so kjutiji tile tvoji kuzki.lp

 •   Vinko
  6.04.2009 18:13

  imam kolij – kje je ta ovčarska šola

 • Vinko: To je dokaj blizu letališča Ronki v Italiji. Njihova spletna stran, da boš Martino lažje kontaktiral: http://www.sheepdogisontino.it/

  Ana: Ojla! Ja, ko se mi ne da učit pišem, je vsaj malo produktivno. ;) Upam, da bo tudi pri nas postal to enkrat bolj resen šport, ker v Sloveniji ga še ni, v Italiji pa je tudi vse še bolj na začetku.
  Hm, to z ovcami od BF-ja se mi sploh ne zdi slaba ideja, če bi jih posodili. :D

 •   mark
  6.04.2009 19:06

  Če bi bil tamle naš Luk, potem bi mogoče videli tudi leteče ovčke!

 •   Maj
  7.04.2009 06:53

  Boge ovce.

 • Maj: ovce sploh niso tako boge kot če bi prišel tja Markov Luk :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !