23.05.2009 ob 16:05

Nekoč Mrvica danes Mindi

Pojdi na komentarje

Slovenija je majhna dežela, samo spet ne tako majhna kot si jaz kdaj predstavljam. Sploh razdalje, ki jih ne vozim zelo pogosto, se velikokrat v moji glavi skrčijo. V Celje sem se odpravila v prepričanju, da je oddaljeno od Ljubljane samo pol ure. Ja, itak!

mindi_1

Darilo za Mindi.

Mindi, razen zamenjave imena in domovanja, ni doživela večjih sprememb. Še vedno je polna energije, pripravljena na igro in učenje. Z njeno novo družino smo odšli na sprehod po okoliških travnikih. Pogovorili smo se o vseh običajih tema: ali je dovolj velika, težka, obiski veterinarja, koliko obrokov in pasja šola. Pa smo ponovno pri tej temi. Glede šolanja so v tej pasji šoli mogoče klasični ali malo staromodni, ampak ne učijo nič kar bi me motilo. Odpoklic, spremljanje lastnika ob nogi, spodobo obnašanje v večji množici psov in ljudi, so stvari, ki pridejo prav čisto vsak dan. Problem je odnos trenerja do lastnikov psov. Z malo več empatije, bi se ljudem prav prikupil ali prikupila. Mislim, da trenerji ne bi smeli imeti vzvišenega odnosa:”Jaz vem vse in ti si neumen”. Ampak očitno tudi taki še obstajajo. Jaz običajno plačam pasjo šolo, da jih lahko vprašam vse kar mi ni jasno in od trenerja pričakujem konstruktiven odgovor. Pa mislim, da se marsikdo strinja z mano.

mindi_2

Cela mama!

In če se še malo vrnem na sprehod. Mindi tekači, kolesarji in ostali premikajoči objekti sploh ne zanimajo. Mogoče se kdaj čudi zakaj je potrebno sedeti na robu pločnika pred prečkanjem ceste, ampak saj bo mogoče nekoč ugotovila, da je to dobro za njeno varnost in mirnejše živce njenih skrbnikov. :D Med opazovanjem njenega brezskrbnega lovljenja metuljev, žoge in travnih bilk sem ugotovila, da je to prava mala kopija naše Varvare. Pa ne samo po izgledu, tudi njeno obnašanje me spominja na našo smeškico.

mindi_3

Mislim, da se bom še kdaj podala na Celjske konce, tokrat z realno predstavo o dolžini vožnje v glavi.

mindi_4

Družinski pes!

Tokrat je moja samo prva fotografija, ostale so last Mindine družine.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !