5.06.2009 ob 12:34

Razstava psov v Hrušici

Pojdi na komentarje

Situacija je nanesla tako, da sem bila edina prosta oseba v družini, ki je lahko peljala pse na razstavo. Ok, seveda sem tudi jaz morala rahlo spremeniti svoje načrte (iz poležavanja v aktivnost), da smo bili na razstavnem prostoru pravočasno postrojeni. Ampak ko sem konec dneva potegnila črto, se je vse skupaj splačalo.

hrus1

Luna, sodnik in ocena v mojih rokah.

Za Luno je bila to prva razstava, tako da sva obe šle precej nevedni na razstavni prostor. Vse sva pokazali kot doma, ko sva vadili tek, poziranje in kazanje zobkov. Ker je Luna še tako zelo mlada je dobila samo opisno oceno. Ocena se je glasila: zelo obetaven pes. Če prevedem: odlično!

Kmalu je sledilo poziranje z Varvaro, ki ima že ogromno kilometrine in bi lahko skoraj sama šla do sodnika. :D Vseeno sem jo spremljala, da se ne bi počutila osamljene. Po težki odločitvi sodnika, je Varvara zmagala v svoji kategoriji.

hrus2

Varvara in za njo sestrica Volare.

Po končanem razstavljanju se nismo takoj napotili domov, to bi bilo preveč dolgočasno. Zavili smo do Mežakle in si pripravili idilični piknik, po zaslugi fanta. Ja, nekdo je moral poskrbeti tudi za hrano in pijačo. Jaz sem se osredotočala predvsem na pse (kako predvidljivo). V glavnem piknik je bil super, ker smo si našli travnik ob potočku. Princeski sta čofotali po vodi, midva pa sva zasluženo počivala na odejah in se nastavljala še zadnjim sončnim žarkom.

hrus3

Družinska slika (od leve proti desni): Maverick, Luna, Varvi, Miša, Shine.

Celoten dan in iskrivi pogledi Varvare in Lune, ki sta naravnost uživali na razstavi, me je napeljalo na idejo, da sem se prijavila na še eno razstavo, ki bo 4. in 5. julija v Lendavi. Verjamem, da bomo ponovno imeli super izlet in piknik. ;)

Lastniki mladičkov, ki niste prepričani ali bi radi poskusili z razstavo, se obrnite na lastnike Mavericka. Povedali vam bodo zakaj se je njim zdela to dobra izkušnja, kar je za večino verjetno bolj prepričljivo od mojega navdušenja.

 • Share/Bookmark


8 komentarjev

 •   sibila
  5.06.2009 15:37

  Oooo, bravo hendlerka Alenka! Pa seveda pasji lepotici!
  Jaz pa laufam zdaj plačat za Lendavo, danes je še zadnji dan ceneje, pridem tudi jaz!

 • Hvala, bom povedala še Varvi in Luni, da si ju pohvalila :D Jeeee, pa bom imela družbo na razstavi!

 •   sibila
  5.06.2009 21:11

  Komaj čakam, da Mimi spet vidi sestrico in mamico :)

 •   Alenka
  5.06.2009 21:26

  Bravo, čestitam obema, mami in hčerki, za oceno! Varvi je res prava lepotica, tako da bi bil sodnik prav čuden, če ji tega ne bi priznal. Luna pa Varvi tudi že lepo sledi ;-)

 • Sibila: Pa bomo spet imeli mini družinsko srečanje!

  Alenka: Hvala za kompliment, bom povedala Varvi in upam, da se tudi z vama kaj vidimo na kakšnem pasjem dogodku :D

 •   sibila
  6.06.2009 21:24

  A pride še kateri malček? Pol lahko kar vzrejno zraven prijavimo :)

 • Lahko se prijavimo, samo bi bilo dobro, da bi nas bilo več kot tri, ker zadnjič smo bili res majhna vzrejna skupina.

 •   sibila
  7.06.2009 22:11

  Ja, pol pa nujno kakega malčka še aktiviraj, da jih malo vidim, saj za vzrejno je vseeno:)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !