12.07.2009 ob 21:53

Posvojenček Muri

Pojdi na komentarje

V petek mi v službi sodelavec omeni, da oddaja mačje mladiče ter da nima še vseh oddanih. Poletje ni najbolj hvaležen čas za oddajo mladičev, mu odgovorim in raje ne razmišljam kako lepo bi bilo imeti še muco pri hiši. V soboto, klepetam z mamo in ji omenim ta kratek pogovor s sodelavcem. OK, priznam, da sem si dovolila razmišljanje o naši prejšnji mački, ki je rada spremljala vsakogar, ki je počel kaj v okolici hiše. Imela je tudi svoje slabe trenutke, ko si je zaželela perutnine in si je sama pripravljala tople obroke kar na drevesih. Ne vem kako je izginila, ampak sem se počutila kar malo osamljeno, ko me pred hišo ni nihče več pozdravil in žical hrano.

muri1

Pozdravljeni, sem posvojenček Muri :D

V nedeljo se moja sestra odpravi v Ljubljano in po pol ure vrne domov, ker skoraj povozi mlado muco. Običajno živali ne pobiramo na cesti in nosimo domov, ampak ta maček je bil na osamljeni cesti in čisto koščen. Po enem tednu se že igra z Luno (našo malo border colie psičko). Navajen je na svojo škatlo z deko in razume, da je potrebno izkoristiti čas, ko smo skupaj z njim na travniku. Zaenkrat gre dobro, našemu Muriju. ;)

muri2

Kamen, jaz sem Muri!

Ne vem, ali so to samo naključni dogodki, ali imajo kakšen pomen, samo tako zanimivo je, da v nekaj dneh od ponudbe mačjega mladiča prideš do realne mačke.

muri3

Praviš, da je to torbica? Kaj pa če je to igrača?

 • Share/Bookmark


5 komentarjev

 • Da ga ne odnese kakšna ujeda, ko je še mladiček?
  Jaz sem moje tri mačone tako čuvala, ena je stara petnajst let, eden dobrih deset in eden šest. V mestu to sploh ni hec, še posebno, če so mački vajeni odhajati ven iz stanovanja.
  Vso srečo želim mucku. Vam pa veliko veselja z njim.

 •   Tadej
  12.07.2009 22:11

  Aha, pol je mačkon. A potem mu ni ime Pablito :) ?

 • Ga ne puščamo še samega zunaj, ker malo sumim tudi sosedovega psa, da ni najbolj mačkam prijazno bitje. Drugače, pa se mi zdi super, da živijo mačke do take starosti. :D

 • Tadej: jaz sem ga za Murija proglasila. Se mi je zdelo pravo ime.

 • Muri je luškan (: Lepo, da ste ga posvojili. In ja mački živjo precej dolgo, če se jih čuva predvsem na dogodivščinah zunaj.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !