11.08.2009 ob 12:01

Otok Krf

Pojdi na komentarje

Tudi počitnice spadajo pod potovanja, vztrajam! Sploh, če nekdo bolj malo zapušča državo in je del transporta opravljen s trajektom.

krf1

Iz Ljubljane z avtobusom, nato s trajektom do Krfa.

Letos sem počitnice in počitek vzela zelo resno in tako sem prve štiri dni večinoma migrirala samo v območju hotelskega kompleksa, plaže in vasice. En večer sem se udeležila organiziranega izleta po glavnem mestu, nek drug večer pa sem celo preplesala. Zadnji dan pa sem s skuterjem prekrižarila skoraj cel otok in si ogledala večino ostalih ogleda vrednih plaž, mest in stavb.

krf3

Eden izmed mnogih lepih razgledov z otoka.

Ker sem imela po maturantskem izletu na Ios predstavo, da so vsi Grki tečni, sem bila zelo pozitivno presenečena. Tukaj so bili vsi prijazni in dobre volje.In otok je pokrit z zelenjem, rože na vrtovih, limone pred balkonom, v hribovitih predelih gozd. Ja, založeni so z vodo. Velik kontrast z Malto, ki sem jo obiskala pred dvema letoma in je izgledala tako puščavska.

krf2

Sem rekla...otok je zelen!

Nekaj pa pri Grkih ne razumem. Odmetavanje toaletnega papirja v koš za smeti in ne wc školjko. Zakaj? V enem tednu sem ravno privzela to čudaško navado in ob prihodu domov sem morala resno razmiliti kam s papirjem.

Mislim, da bom Krf obiskala še kdaj, sploh ker sem videla, da veliko turistov pride s svojimi psi. :D Nekoč se jim bom pridružila s svojim odlačenim spremljevalcem, hm…ali spremljevalko.

Mislim, da je to kar primerna tema za 101 objavo na blogu ;)

 • Share/Bookmark


5 komentarjev

 •   rina
  11.08.2009 12:48

  Živjo,

  se upala, da si šla s kužkom na Krf, ker bi mi nasvet zelo prav prišel.
  Imam psičko pasme bloodhound – zelo velik pes. Potovanje z njim zna biti problem. Na avion na moremo, na ladjo bi pa šli, samo ne vem ali je lahko kuža na palubi s teboj ali mora biti ves čas zaprt v tistih miniatrunih boksih. Naši bi se zmešalo, saj je navajena biti zunaj, … Zadnja opcija je potovanje z avtom … Seveda z več daljšimi postanki… Imaš kak opredlog ali nasvet? LP,

  Rina

 • Jaz sem te pse na ladji kar veliko opazovala in ugotovila, da obstajajo palube, ki so namenjene sprehajanju psov. Seveda je potrebno za njimi očistit. Večina turistov je imela pse s seboj tudi pri šankih za pijačo, kjer so najstniki še najbolj razgrajali in ni bilo nobenih problemov. Sem pa mnenja, da je dobro, če je pes navajen na boks, saj mu njegov domači boks lahko predstavlja na takem potovanju najmanj stresno okolje, kjer se lahko res dobro spočije.

 •   rina
  11.08.2009 14:51

  Hvala za nasvet.

 • Hi Alenka, I don’t understand what is written, but the pictures are lovely! Are they from your holiday in Greece?

  Best Regards,

  Mirjam

 • I just wrote something about holidays, dogs traveling on ferry and some other observation about island Corfu. Me and Tadej really enyoj this vacations. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !