29.09.2009 ob 11:35

Razstava psov v Celju

Pojdi na komentarje

Čez vikend sta potekali v Celju dve razstavi psov. Pri razstavah psov je tako, da ti ne morejo biti malo všeč, ali so ti res nekaj posebnega in v vseh pripravah in samem dogodku uživaš ali pa ti je vse zelo odveč. Jaz spadam že od prvega rodovniškega psa v skupino veselih razstavljalcev. Škoda, ker v mojih mladih letih ni bilo Otrok in pes seminarja/tečaja kako razstavljati psa. Otrok in pes del razstave tudi ni bil tako resno vzet in noben od psov, ki smo ga imeli, ni bil ravno razstavni material. Tako sem tem malim kinologom še danes nevoščljiva in si vedno ogledam njihove samozavestne nastope.

celje1

Luna se predstavi.

Če se ponovno vrnem v sedanjost, ko imam na voljo po standardih lepe pse. V dveh dneh je Varvara pridobila dva naziva CAC (kar je v slovenščini kandidatura za prvaka Solvenije) in en rezervni CACIB (kar je na dolgo kandidatura za mednarodnega prvaka). Za naziv, ki ga bi radi pridobili bi potrebovali CACIB, brez rezervni, ampak glede na Varvarino dlako, ki odpada kot jesensko listje, smo za vse naslove zelo veseli. Luna – Tuna je vsak dan dobila po eno kandidaturo za prvaka mladih.

celje2

Na stopničkah od leve proti desni: Luna - Tuna, Varvara. Mimi - Bertica.

Ker smo bili v nedeljo v Celju prisotni trije predstavniki Seta del Oro pasje družine smo prijavili še vzrejno skupino. Brez obremenjenosti in z veliko improvizacije, smo pristali na tretjem mestu. Do naslednje razstave moramo pridobiti nekaj več samozavesti in znanja o predstavljanju pasjih družin, da ne bomo tako neusklajeni.

Po končanem dogodku smo se oglasili še pri Mindi – Mrvici in njeni družini. Ko se bodo njeni lastniki navdušili nad razstavami, bo Mindi pobrala marsikateri naslov.

Pa je še en lep pasji vikend za nami. Že čakam naslednjega!

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  • Mirjam: Luna – Tuna won two BOB JUN. Varvara is out of coat but still she got two CAC and one RCACIB. Varvara, Luna and Mirai – Berta were third breeding group.

  •   Alenka
    1.10.2009 16:34

    Bravo! Čestitke prvakinji Varvi in skupini treh.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !