2.11.2009 ob 10:59

Pašni izpit

Pojdi na komentarje

Od bloga sem se za nekaj tednov oddaljila, ker nisem imela energije za pisanje. Občasno se mi je tudi zdelo, da bi v navalu čustev po dobrem ali slabem treningu napisala kaj takega, kar bi kasneje obžalovala. Zato sem raje pustila blog v mirovanju oz. Danielini objavi.

Brez znanca, ki ima ovce in mi je dovolil, da z njimi vadim vsak dan, bi bila pot do uspešno opravljenega izpita veliko daljša (khm, veliko, veliko daljša in dražja). Ker Varvi ni moj pes sva imele probleme z zaupanjem, avtoriteto in seveda tudi z izvedbo določenih vaj, ki si jih je Varvara razlagala po svoje. Vsekakor bi bilo nespametno trditi, da je šlo vse kot po maslu, ter da se je najino delo iz dneva v dan nadgrajevalo. Bili so dnevi, ko je vse izgledalo popolno in taki, ki so me zelo pretresli. Tako zelo, da sem skoraj obupala nad idejo o izpitu. Ampak noč ima svojo moč in zjutraj so razočaranja manj bolela, tako da sem se ponovno odpravila na pašnik.

pasnja1

Trenerka mi je odsvetovala udeležbo tega izpita, ker se ji je zdelo Varvarino delo preslabo, da bi dejansko opravili izpit. Ampak po tako dolgem obdobju treniranja in izboljševanja najinega odnosa, se mi je zdelo zelo napačno odnehati. Kljub prepričevanjem, da to ni delovni pes, se nisem dala. Kljub lepotnim priznanjem, je Varvara lahko še vedno dober delovni pes. Zakaj bi se pa to dvoje moralo izključevati?

pasnj2

Na izpit sem odšla brez pričakovanj. Vse kar sem si želela, je bila priložnost, da pokaževa z Varvaro najboljše kar znava. Popolnoma osredotočeni sva opravili z vajami. Seveda so nama tiste, ki niso bile izdelane povzročale probleme. Ampak to me ni pognalo v paniko. In izpit je bil opravljen.

Potrebovala sem nekaj dni, da sem dojela kako resnično je to dejstvo ter kaj sploh to za psa pomeni. Sedaj, ko sem vse v mislih premlela je nastal ta zgoščen zapis o opravljanju pašnega izpita.

pasnja3

Prostitev po izpitu!

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  •   Inka
    2.11.2009 13:08

    Zelo pravilno si storila, ko si vztrajala in to do izpita. Pes bo gotovo srečen, in za Varvi bo dobro, če ji še kdaj pa kdaj privoščiš tovrstno “rekreacijo”

  • Vsekakor ne bova prenehali, mogoče bova poskušali vse skupaj nadgraditi za tekmovanja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !