17.12.2009 ob 18:41

Beograd

Pojdi na komentarje

V Beograd sem se z očetom, Varvaro in Luno odpravila iz več razlogov. Obe borderki sem razstavljala, ter z Varvaro tekmovala na prvi uradni Srbski agility tekmi. Vse v istem dnevu, se razume. Bilo je rahlo naporno, saj smo bili na predvečer tekme/razstave povabljeni na srbsko večerjo. Zame je bila ta večerja “manjši” kulturni šok, saj nisem pričakovala tako sproščenega vzdušja.

V nedeljo je bil moj cilj, prikazati oba psa v čim boljši luči. Z Luno imava še nekaj nesporazumov glede igranja z drugimi psi med razstavljanjem. V kratkem se bova pogovorile o tej nevšečnosti, tako da bo sivka obvladala obnašanje na poziranjih. :D Varvara je tokrat super sodelovala z mano in odšla iz ringa z naslovi CAC, CACIB, BOB.

beograd2

Ena izmed številčno zastopanih pasem na razstavi.

Na agilityju z Varvaro nisva bili uspešni. Res je, da to disciplino zelo malo trenirava in sem zato obupen vodnik. Tapet na tleh pa tudi ni nobeni od naju delal uslugo. V vsakem zavoju je imela daljšo zavorno pot kot na travi, kar jo je zelo jezilo. Jep, Varvara, ni najbolj potrpežljiv pes. :)

beograd3

Slovenska delegacija tekmovalk. Same babe!

Ker je bila to prva agility tekma v Srbiji, smo vsi Slovenski udeleženci obujali spomine na naše začetke agilityja. Vsaj ovire so bile tukaj varne in po standardih FCI. Prvo tekmo so super speljali in upam, da bodo podobno izgledale ostale tri.

Na razstavi me je najbolj motila prodaja mladičkov. Na vseh razstavah vidiš mladičke, ki jih pripeljejo vzreditelji s seboj. Ampak običajno jim ogradijo prostor, da se lahko normalno gibljejo, včasih jim postavijo kakšnen boks, da se lahko naspijo. Tukaj pa so bili vsi ta mali zloženi v škatle. Mladiči v dvorani so imeli več sreče kot tisti zunaj.

beograd1

Te dni sem razmišljala kaj vse je Varvara dosegla od M-jčkov do danes. Postala je Slovenski šampion, opravila pašni izpit in sedaj ima pogoje za mednarodni šampionat (samo še papirje izpolnimo, pa bo uradno). ;) Na strani Seta del Oro, je napisana zelo dobra misel:”Vsak pes je enkraten in neponovljiv. Nekateri med njimi pa so tako popolni, da so postali prvaki. Biti vzreditelj psa prvaka je čast in privilegij. Ponosni smo, da nosijo ime naše psarne.” Čeprav sem za naši Seta del Oro psički samo občasna razstavljalka, se s to mislijo zelo strinjam.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  •   Alenka
    17.12.2009 20:38

    Čestitam Varvari za osvojene naslove, mali Lunci pa za uganjanje norčij na razstavi … Navsezadnje ga mladi kužki lahko malo lomijo ;-)
    Obenem čestitam tudi vsem M-jčkom za prvi rojstni dan, ki ga praznujejo jutri. Vsak izmed njih si zasluži zares slasten priboljšek!

  • [...] Zakaj sem sploh tako vztrajala, da je potrebno takoj, sedaj v Srbijo? Ker bo Luna že 18. tega meseca prestara za opravljanje šampionata razreda mladih v Srbiji in zdelo se mi je škoda, da ne bi izkoristili pogoja, ki ga je opravila v decembru. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !