11.06.2010 ob 12:50

Razkrita telesa v Zagrebu

Pojdi na komentarje

Medtem, ko se je revica Luna sama mučila na vikend razstavah v Srbiji, sem se jaz udeležila zelo poučne razstave Bodies Revealed v Zagrebu. Strokovno ekskurzijo je organiziralo Društvo študentov biologije ter Študentska organizacija Biotehniške fakultete. Zakaj omenjam ta podatek? Ker je bilo vse zelo študentsko: cena nizka, bus, ki mu je med potjo odpadlo desno ogledalo, klima, ki nekako ni opravljala svoje funkcije ter voden ogled po razstavi (, ki smo ga bili deležni kot skupina) ter kratek voden ogled po strogem centru Zagreba. Mislim, da si bom izlet ekskurzijo zapomnila predvsem po nagajivem avtobusu.

O razstavi bi rada povedala, da mi je bila všeč predvsem zato, ker sem lahko videla kako so stvari postavljene v telesu. Tako tudi lažje razumeš funkcijo nekega npr. organa. Na umetnost so mejili žilni sistemi roke, noge, pljuč,…Meni so izgledali kot kakšne fine korale, čipke. Čudovite, fine žilice imamo v telesu! Voden ogled v hrvaščini se vam izplača iz več razlogov. Opravljajo ga študetje medicine in je zato zelo strokoven in ni jim težko odgovoriti na vprašanja. Zelo sproščeni so, ko govorijo v svojem jeziku in zelo dobro predstavijo stvari, ki smo jih obiskovalci morda že pozabili. Malo bolj osvetlji bolezeni sedanjega časa in ker imajo zraven obolel organ je kratko predavanje bolj slikovito in lažje razumljivo. In da ne pozabim, študentje medicine imajo zelo čudaški humor, tako da biologi smo še zelo normalni. No, vsaj kar se šaljivega področja tiče.

Slikanje je na razstavi prepovedano, po Zagrebu se mi ni dalo vleči fotoaparata iz torbe, ker mi je bilo prevroče. Zanimivih motivov je bilo veliko, ampak ta lenoba. :) Objavi dodajam fotografijo nekoga, ki sem ga cel dan po malo pogrešala.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  •   Teja
    13.06.2010 23:49

    O…sva bile pa na istem busu, ki je res ‘malo’ nagajal.

  • Brez tega avtobusa,bi bilo vse skupaj samo zelo lepo potovanje. Tako je nastala pa prava dogodivščina :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !