25.06.2010 ob 11:22

Psi spremljevalci

Pojdi na komentarje

Varvara in njen prvi podmladek, torej M-jčki, so se odpravili na izpit za psa spremljevalca (ali krajše B-BH). Vsak s svojim lastnikom in na različnih koncih Slovenije. Varvara je v mladosti preskočila ta izpit in se posvetila agility-ju, pa se ji je vse vrnilo. Tudi njena lastnica se je odločila, da je pomembno opraviti B-BH. Tukaj ne bi opisovala izpita, objavljam pa povezavo na opis le-tega.

Levo Varvi, desno Luna.

Preden se posvetim rezultatom moram povedati, da izpit ni preprost ne za lastnika psa, niti za psa samega. Pisni in praktični del, nista tako preprosta. Od šestih M-jčkov, so po mojih informacijah štirje (Miša, Mimi, Luna in Lučka) pogumno opravili izpit. Na izpitu je mogoče doseči sto točk, za opravljen izpit je potrebno doseči vsaj sedemdeset točk. Vsi štirje M-ji, so se super odrezali in dosegli veliko več kot le  minimum. Povprečno so vsi štirje skupaj dosegli 90 točk. Mamica Varvi je dosegla najvišje število točk, to je 95, saj se spodobi, da daje dober zgled. :)

Lučja vas pozdravlja :D

To so psi, ki se ukvarjajo z vsaj eno kinološko disciplino, se znajo obnašati v mestu, so čisti in urejeni. Vse to po zaslugi lastnikov, ki jih vzgajajo v urbane pse, take ki se problemom raje izognejo kot vmešajo. In o takih sem pisala v prejšnji objavi, ampak če nekdo noče tudi ne bo razumel.

Leva, desna, leva, desna....Mimi v slalomu.

 • Share/Bookmark


3 komentarjev

 •   sibila
  26.06.2010 22:27

  Ja, pridni, ni kaj. :)
  Mamica pa razturala, kot se tudi spodobi! :)
  Joj, pa kako je lepa na slikici.

 • Upam, da si si mamico dobro ogledala včeraj…kratkodlaki border. Je simpatična z novo frizuro, ampak lepa pa ravno ni. :D

 •   sibila
  27.06.2010 22:29

  Ne, včeraj pa je nisem videla. Samo tvoja dva.:)
  Sem jo pa prejšnji teden in je ful lepa, ampak meni so oskubljenci všeč. :) )

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !