2.08.2010 ob 16:42

Zaključek kobacajev in nadaljevanje poletnega kobacanja

Pojdi na komentarje

Z eFetom sva zaključila prvi del šolanja na Vrhniki, ki se je imenoval kobacaji. Saj je tudi namenjen malim zverinicam, ki se svetom šele spoznavajo. V bistvu, je vsako šolanje psa bolj namenjeno vodniku, da bi bolje razumel razmišljanje svojega odlakanega prijatelja in z njim vzpostavil dobro navezavo.

V desetih urah smo veliko izvedeli o delovanju psa. Ta kosmati so se naigrali in mimogrede kaj naučili. Zadnjo uro smo imeli zaključni izpit, kjer smo morali pokazati nekaj vaj, ki smo jih spoznali med šolanjem. Slavnostna podelitev diplom in piknik, sta bila bonus, ki verjetno ni stalnica v večino pasjih šol. :)

Kakovostna pasja šola, poleti ne zapre svojih vrat in reče tečajnikom:”Znajdite se, mi gremo na morje!”. Kakovostna pasja šola organizira poleti mostiček od enega tečaja do drugega, da lahko tečajniki še naprej nadgrajujejo svoje znanje ter ko se večina vrne z morja ponudi nadaljevalne tečaje. Ja, zato sem na Vrhniki, ker za odraščajočega psa tukaj dobim največ, več kot bi mi bila pripravljena ponuditi bližnja kinološka društva.

Zadnjič sva s Fjodorjem zamudila urbani sprehod z našo poletno skupinico, pa sva si ga sama privoščila v skrajšanji obliki. Kasneje sva pokukala na tečaj Tačk pomagačk – psov terapevtov. In nihče ni bil jezen, pač naredila sva kar je bilo z najinim znanjem in dojemanjem mogoče. Pa lepo sva se obnašala in eFe je ponovno spoznal veliko novih prijateljev.

Ponosni eFe s svojo igračo in spričevalom, na katerem piše, da ne misli več trgati hlač....upam da res.

 • Share/Bookmark


4 komentarjev

 • Če že bodo šle še kakšne hlače v franže, boš saj zagotovo vedela, da to ni bilo naklepno dejanje. Vsakomur se kdaj kaj ponesreči ;-)

 • Kdor dela, se občasno tudi zmoti :D … potrpežljivost še najbolj pomaga med odraščanjem :)

 •   sibila
  4.08.2010 11:26

  Čestitke Fjodkodu in tebi!
  Kake hlače pa že še mora uničiti, navsezadnje ima do odraslosti še kar nekaj časa, pa še takrat občasne norčije niso izključene. :)

 • Hvala za čestitke!

  Pri hlačah pa se tolažim, da so luknjice vsaj izgovor za nakup novih ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !