10.10.2010 ob 11:31

Predstavitev Tačk pomagačk v Renčah

Pojdi na komentarje

Ta vikend je glede na vse pasje dogodke zelo naporen. Včeraj je v Ljubljani potekala agility tekma ter prireditev ob svetovnem dnevu živali, na različnih lokacijah, ampak vse v Ljubljani. V Renčah so združili teden otroka in svetovni dan živali ter vse skupaj povezali z dobrodelnostjo, saj so otroci zbirali različne potrebščine za zavetišče v Vitovljah, včeraj pa so si obiskovalci1 lahko ogledali predstavitev različnih pasjih disciplin (agility, frizbi, delo psov reševalcev, terapevtske pse) in delo nekaterih društev, ki pomagajo zapuščenim in zavrženim živalim.

Stojnica Tačk.

Na stojnici Tačk pomagačk so lahko otroci preizkusili kako je biti drugačen. Kakšen sok piješ je veliko lažje določiti, ko ti pomaga tudi vid. Isto velja za predmete. Samo z otipom je veliko težje ugotoviti kaj imaš v rokah. Čez oči so malčki dobili prevezo in uganjevali okuse in oblike, za nagrado pa so dobili Tačkaste zapestnice, magnetke in lizike. :) Štirinožni deli terapevtskih parov so se zelo lepo obnašali in z veseljem ponudili svoj kožuh v božanje malim rokicam .

Kako je biti drugačen?

Kako je biti drugačen?

Kot vedno sem občudovala delo psov reševalcev. Tako mirni in disciplinirani so. Prikazali so nekaj poslušnosti in iskanje. Vse je izgledalo tako lahkotno in neobremenjeno, kot da so psi že od nekdaj prilepljeni ob nogo, s pogledom usmerjenim v vodnika in z veseljem nakazujejo plen. Pri agility  predstavnikih sem se zmenila, da z eFetom malo potrenirava. Naučil se je novo oviro, ohlapni tunel. Pa v dobro voljo ga je spravilo norenje med skoki.

Nakazovanje skrite osebe.

Nakazovanje skrite osebe.

Bil je zanimiv in poučen dogodek za otroke, da so spoznali že znano dejstvo, da psi niso igrače, ki jih lahko odvržeš, ko se jih naveličaš. Upam, da se naslednje leto ponovi podoben dogodek. Saj na Goriškem manjka izobraževalo – pasjih dogodkov.

Tačkasti pozerki.

  1. večinoma družine []
  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !