29.11.2010 ob 10:58

Prva Fjodorjeva razstava

Pojdi na komentarje

Končno je moj kosmatinec dovolj star, da se lahko začne udeleževat kakšnih kinoloških dogodkov. No, zaenkrat je dovolj star samo za razstavljanje, vse ostalo bo prišlo spomladi. Saj ne, da se ne pripravljava tudi na druge stvari, ampak kratke vaje in ogromno igre, so čisto nekaj drugega kot prava tekmovanja. Z razstavami pa bo tudi hudič, ker eFe ni črno bel, ampak saj to sem vedela že, ko sem ga vzela. Šekasti modrookec je res nekaj posebnega, ampak ni klasično lep. :)

Moja lastnica je super živčna. Le zakaj?

Pa se vrnimo k včerajšnjemu dogodku. V Vrtojbi je potekala mednarodna razstava psov in tudi Fjodor se je razstavljal v razredu najmlajših, kjer se dobi le opisno oceno in ker je več psov se jih seveda razvrsti. Za prvič sva imela kar veliko konkurence. :) Bili smo trije, moj modro marmoriran z ožigi in dva črno bela. Na tej razstavi sem želela samo videti kako se bo eFe obnašal v ringu, kako se postavi, tekel, ali se bo sodniku pustil pretipat, pokazal zobe, se bo želel igrati s konkurenco….Vse te misli kakšen bo Fjodor v ringu so me čisto ohromile. Sploh se ne spomnim, da bi bila kdaj tako zakrčena med razstavljanjem. V nekem trenutku sem komaj dihala. Sodnik me je čisto presenetil, ko je rekel, naj tečem lik, ki ga še nikoli nisem. Sestavila sem enega najbolj “sploh mi ni jasno” obrazov.

Odlična stoja :)

Po vseh krčih, primanjkovanju zraku in vrtoglavici sva dobila oceno zelo perspektivno, seveda sva bila razvrščena na tretje mesto, ampak to je nekaj kar sem pričakovala. Nisem pa pričakovala, da bo mali imel obe ušeski usklajeni, se super gibal in bil prijazen s sodnikom. Ponosna sem nanj! Še najbolj zaradi njegovega super obnašanja, kljub moji odsotnosti. Naslednjič se moram RES!!! bolj zbrati, ker razstavljalec je z njim z določenim namenom in to ni zmedeno obnašanje.

V gibanju.

Hvala Ninotu za super fotografije! Mislim, da je ujel vse pomembnejše trenutke :D

Ne grem se več tega s črno belo konkurenco! :)

 • Share/Bookmark


4 komentarjev

 •   Urska
  29.11.2010 12:26

  Cestitke za prvo razstavo! Mali je cel tata :) upam, da ga prides pokazat na tekmo v Prestranek :D

 • Sodnik na pasji razstavi bi moral najprej pomeriti ” usklajenost ušeskov” pri lastniku, oz. lastnici – in potem šele pri psu.

 • Hvala Urska! Mislim, da ga bom vzela s seboj, ker drugače bi cel dan sameval.

  etorkar…zanimiva ideja :)

 • [...] Na razstavi psov v Vrtojbi ni imel svojega nastopa samo Fjodor, ampak tudi Varvara. Lepotička se tokrat ni razstavljala, ampak prikazovala delo psov terapevtov – Tačk pomagačk. Seveda ne sama, ampak v družbi ostalih psov pripravnikov ter nekaterih pravih terapevtov. V bistvu je precej težko predstaviti delo terapevtov, ne da bi izgledalo dolgočasno. Ne razumite me narobe, delo psov terapevtov ni dolgočasno.Dolgčas ni ne psu, ne lastniku psa, oseba, ki je deležna terapije s psom, pa tudi doživi terapijo kot zelo pozitivno izkušnjo. Predstavitev na stojnici, so mi res všeč, ker se lahko posameznik informira o njihovem delu, spozna pse, ki terapevtsko delo opravljajo, mogoče vzame kakšen letak, njihovo revijo Sledi,… Za otroke pa imajo vedno kakšno zanimivo igrico, ki je tudi poučna na neprisiljen način. [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !