30.11.2010 ob 11:09

Tačke pomagačke v Vrtojbi

Pojdi na komentarje

Na razstavi psov v Vrtojbi ni imel svojega nastopa samo Fjodor, ampak tudi Varvara. Lepotička se tokrat ni razstavljala, ampak prikazovala delo psov terapevtov – Tačk pomagačk. Seveda ne sama, ampak v družbi ostalih psov pripravnikov ter nekaterih pravih terapevtov. V bistvu je precej težko predstaviti delo terapevtov, ne da bi izgledalo dolgočasno. Ne razumite me narobe, delo psov terapevtov ni dolgočasno.Dolgčas ni ne psu, ne lastniku psa, oseba, ki je deležna terapije s psom, pa tudi doživi terapijo kot zelo pozitivno izkušnjo. Predstavitev na stojnici, so mi res všeč, ker se lahko posameznik informira o njihovem delu, spozna pse, ki terapevtsko delo opravljajo, mogoče vzame kakšen letak, njihovo revijo Sledi,… Za otroke pa imajo vedno kakšno zanimivo igrico, ki je tudi poučna na neprisiljen način.

V glavnem predstavitev v Vrtojbi je bila drugačna od ostalih predstavitev. Bila je zanimiva, dinamična in zabavna. Tačke so namreč povabile medse naključne otroke iz publike, jim razložile kakšne vaje lahko opravijo s terapevtskim psom in vsi so pričeli z delom. Tako so Tačke pomagačke pokazale, da so terapevtski psi res zaupljivi in pripravljeni delati tudi s popolnimi neznanci. Ker pa je vsak terapevtski pes predstavljal svojo vajo, je bilo zanimivo tudi za gledalca.

Upam, da bodo obdržale podoben način predstavljanja kot je bil v Vrtojbi, saj mislim, da je bil tudi obiskovalcem zelo simpatičen.

Sledila je predstavitev Enote reševalnih psov Nova Gorica, ki se je že začela spektakularno kot je pri njih v navadi. Vem, da se ponavljam, ampak vedno me predstavitve dela reševalnih psov povsem očarajo. Spuščanje po vrvi, skrivanje v kartonaste hiške, malo poslušnosti. S Fjodorjem jih morava obiskati, že zaradi moje radovednosti. :)

Fotografije mi je tudi tokrat posodil Nino.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !