14.12.2010 ob 21:23

Frizbi seminar

Pojdi na komentarje

Preživela sem še en zelo zanimiv vikend. Verjetno brez odločitve, da želim psa, tudi takšnih vikendov ne bi bilo. V soboto sem se udeležila frizbi seminarja, saj me je zanimalo ali je ta disciplina nevarna, naporna za psa in kako izgledajo učne ure za ta pasji šport. Vsak šport v velikih količinah lahko povzroča različne okvare pri psu, ampak o frizbiju sem slišala toliko nasprotujočih si mnenj, da se mi je zdel obisk semnarja pri začetnici frizbija v Sloveniji Jean, kar nekako obvezen.

Fly

Pa smo se odpeljali na seminar, ki je tokrat potekal na vadišču Pasje šole Burja. Najprej smo slišali nekaj teorije, nato smo se spoznavali z različnimi prijemi in meti. Vse to je potekalo brez kosmatincev. Šele, ko smo vsi dobili malo občutka za rokovanje s ploščkom, so se nam pridružili tudi psi. V popoldanskem času smo imeli individualne ure z inštruktorico Jean. Dala nam je nekaj nasvetov glede sodelovanja s psom, naših metov, kako ga motivirati… Vsekakor je to zabaven način sodelovanja s psom in ti da možnost zaposlitve prijateljev, če hočeš vaditi svoje mete. Jaz bom bolj redko odšla sama na travnik, samo da bom izpopolnjevala mete. Če bom prepričala še kakšno osebo, da si z mano podaja frizbi, bo mogoče nekega dne dejansko plošček pristal kjer sem si zamislila. Všeč mi je tudi glavno vodilo Flipsi društva, da naj bo dejavnost varna in zabavna. Mislim, da se premalokrat vprašamo, če je dejavnost s psom resnično varna. Tukaj niti ne mislim toliko na varnost vodnika, bolj varnost psa. Ali je dovolj star za nekatere vaje? Ali je dejavnost predolga? Ali si je odpočil? Ne vem, kakšni so ostali inštruktorji v društvu Flipsi, ampak delo pri Jean ne vodi v ekstreme in je po moji oceni precej varno za psa.

Floyd

Na seminarju ni bil samo Fjodor, ampak tudi Fly in Floyd. Skoraj polovica vseh F-jčkov. Vsakega F-jčka sta spremljala še dve osebi, tako da nekdo se bo igral s kosmatinci, mogoče bodo kdaj obiskali celo kakšno tekmovanje. :)

S Fjodorjem sva se v nedeljo odpravila še na avdicijo za film. Hm, avdicija je bila namenjena psom, da se razumemo. Bil je najmlajši prijavljen kosmatinec. Meni je bilo malo nerodno, ko sem morala povedati s čim vse se Fjodor ukvarja. Skoraj bi jim rekla, naj kar eFeta vprašajo. Sem pa na koncu predstavitve ugotovila, da počneva res veliko različnih stvari. Nato sva pokazala nekaj trikov, ki so jih želeli videti, pa nekaj takšnih, ki so nama simpatični. V nekaj minutah je bilo konec, Fjodor pa se je ponovno super obnašal v zelo nenavadni situaciji.

Fjodor

Sedaj pa priprave na bližajoči se vikend, ko se prične zimski pokal agility-ja.

Fotografije je podaril Nino.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  •   sibila
    15.12.2010 11:34

    Kako se je pa frizbi dopadel Fjčkom, so bili navdušeni? :)

    Pa fino za avdicijo, stiskamo pesti za vaju!

  • Navdušeni so bili, samo malo se morajo še naučit uporabljat noge, ker so še vedno otroško nerodni.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !