21.03.2011 ob 10:25

Volneni pokal

Pojdi na komentarje

Občasno, ampak res, samo občasno je dobro povedati kar misliš. Še redkeje je, da oseba, ki ji poveš kar te teži, dejansko vse skupaj posluša in se zato nekaj premakne. Glede na moje  slabo znanje italijanščine, je končni rezultat še bolj nenavaden.

Luno pripravljam na pašni izpit v Italiji in trenerko sem povprašala, če bo kakšna tekma v kratkem, saj bi bilo dobro, da znanje, ki ga pridobivava na treningih, tudi kdaj preveriva na kakšni preizkušnji. Tekem v Sloveniji sploh ni, niti izpitov, niti kluba, ja dejavnost je v povojih. Ampak v Italiji tudi ni poplave tekem, seminarjev in v bližini1 imam samo dva pašnika s trenerji na voljo. Edina neuradna tekma v bližini, je odpovedana in do jeseni ni ničesar v bližini2. Trenerja v Italiji sta se odločila, da organizirata neuradni pokal v pašnji za začetnike3  in tekmovalce v prvem razredu4. Potekal bo vsak prvi vikend v mesecu in trajal bo pet tekem oziroma mesecev, torej do prve uradne tekme v bližini. To je super ideja za vzpodbujanje tekmovalcev, in vseh, ki so opravili izpit, da vsaj občasno še kaj naredijo v tej smeri. Moj rokovnik že ima označene dneve, ko se bova z Luno odpeljali v Italijo na volnene tekme. :) Komaj čakam!

Mojega zmešanca pa seveda ne zanemarjam, ampak se z njim pripravljam na izpit iz poslušnosti ter agility tekme. Ja, agility, ki ni my cup of tea. Ampak Fjodorju je tako zelo všeč, da se sedaj tudi sama učim vseh mogočih obratov, slepih ali ne, con ali pa ne in njegovega gibanja, ki je povsem drugačno kot pri psičkah. Ja, samček je težji, kar vpliva na marsikaj. Medtem, ko bo Luna imela mladičke, saj je opravila vzrejni pregled z oceno A, kar je super dobro in v kar sploh nikoli nisem dvomila, bova z eFetom tekmovala v agility-ju. Ah, tudi prav, samo, da je pes zadovoljen.

Saj se prav smeje :)

Tokrat še nimam ničesar z volnenim motivom, pa drugič. Letečega psa je ujel Nino.

  1. v radiju dveh ur vožnje []
  2. v radiju vožnje treh ur []
  3. to so tisti, ki se pripravljajo na izpit, vendar ga še niso opravljali []
  4. torej tisti, ki so izpit že opravili []
  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !