20.04.2011 ob 11:52

Oglaševanje

Pojdi na komentarje

Deljenje vizitk in lepljenje letakov, ni povzročilo večjega zanimanja za šolanje. Seveda imam tečajnike in z nekaterimi smo dosegli že res velik napredek, ampak večina mojih sovaščanov in someščanov, sploh ne ve, da ima v bližini urejen poligon in možnost različnih treningov. Na moji smeri študija nismo slišali ničesar o predstavitvi svojega znanja in kako vse skupaj čim bolje zapakirati v privlačen paket, da bo potencialni delodajalec ali stranka izrazila navdušenje. Po drugi strani je možnosti neomejeno, če si res kreativen ali če imaš veliko denarja. Verjetno še najbolje eno z drugim. :) Tako, da sem naredila manjšo raziskavo o možnostih, ki bi bile najbolj učinkovite in ne bi bile predrage, ker ima tudi moj proračun določene omejitve, prednosti in smernice.

Spomnila sem se na lokalno televizijo, ki bi ji lahko prišla prav kakšna novica, saj v Novi Gorici nimamo škandalozne estrade in muhastih poslancev, z zanimivimi izjavami. Vse skupaj sem oblikovala tako, da bi bil najpomembnejša del interviju s predstavniki Tačk pomagačk in ne pasja šola. V odgovor pa so mi poslali svoj cenik oglasov. Tako se mi je televizija Primorka zamerila in sem se preusmerila na tiskane medije. Primorske novice so zelo bran časopis in odločila sem se, da bi pri njih objavila en majčken oglasek. Spletna stran Primorskih novic je super narejena za oglaševalce. Cene, velikosti, formati, popusti…vse imajo lepo obrazloženo in tako postavljeno, da hitro najdeš iskano. Najboljši del pa so njihovi zaposleni, vsaj gospa, ki mi je odgovarjala na elektronsko pošto. V treh potezah sva se z gospo na Primorskih novicah zmenili za tri oglase. Bili so tako prijazni, da so mi uredili res ugodno ponudbo, ki je nimajo v ceniku.

Prijazen pogled, rešuje probleme.

Mislim, da bom jutri zelo zgodaj zjutraj pričakala prinašalca časopisov in si najprej pogledala kam so umestili moj majčken oglasek. Pa še nekaj, svojega denarja ne bom dajala nekomu, ki nima nobenega občutka za delo z ljudmi ali ne zna napisati prijaznega elektronskega sporočila.Vem, da se po drugi strani moram tudi jaz lepo obnašati do mojih tečajnikov, ampak mislim, da me je delo promotorke kar dobro pripravilo na komunikacijo z ljudmi.

 • Share/Bookmark


8 komentarjev

 •   Urša
  21.04.2011 06:53

  Predlagam ti, da narediš Facebook page in zalaufaš Facebook in Google oglaševanje – zelo ugodno glede na učinek, oglase pa npr. na Facebooku omejiš tudi glede na interese uporabnikov.

 • Imam Facebook page, samo jaz potrebujem odziv lokalnega prebivalstva in ne vsega sveta. Zato se mi zdijo lokalni mediji boljša izbira.

 • Kaj pa predstavitveni članek v Goriški?

 • To je super ideja! Samo cenik moram nekje najti. :) Ker nočem kakšnega večjega stresa, ko mi bodo izstavili račun.

 • Ma, po mojem, če te samo predstavijo, kaj delaš, zakaj bi morala plačati?

 •   gabrijela
  22.04.2011 10:31

  Jaz bi pa samo nekaj vprašala…malo sem pregledovala ta tvoj blog in videla zganjanje ovc (ne vem kako se prav reče). Kje pa to lahko treniraš? Sem iz goriškega konca in imam psa, ki bi bil po moje nad zadevo navdušen. Hvala za vsako info… LP

 • akvarij: Imam občutek, da je tudi predstavitveni članek reklama, ker so na Primorki tako razumeli predstavitev različnih pasjih disciplin…Ampak kot sem rekla, moram še pogledat.

  gabrijela: Jaz še nimam svojih ovc, so pa v načrtu. :) Drugače je tukaj najbližje:
  http://www.sheepdogisontino.it/home.htm

  Jaz hodim z mojim norcem k njej, pa prej sem obe psički tu pripravljala. Ostalo je bolj oddaljeno.

 • Vsekakor je lepo, da ima vsaj kdo posluh za take reči.
  Se spomnim, da ko so moji sosedje izgubili kužka, smo imeli celo iskalno akcijo, najhuje pa je bilo to, da sem jaz imela njihovega psa raje kot oni.
  Njim je počasi bilo že vseeno, da se je izgubil, meni pa ne.
  Kako zelo so mi objavo za izgubljenega kužka zaračunal na radiu, raje ne povem.

  Saj na facebooku, je prva selekcija že jezik. Torej zadeva takoj cilja na Slovenijo. Potem bi pa ljudje že ugotovili, je to v njihovem dosegu ali ne?
  Če te nič ne stane, zakaj ne bi tudi to, poleg tega, kar se ti zdi bolje?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !