14.06.2011 ob 10:43

Poslušnost

Pojdi na komentarje

To marširanje s psom mi postaja všeč. Pa ne zato, ker mi pes dobro dela, ker on se je trudil že od začetka tečaja, ampak ker sem si končno zapomnila malo več koreografije, ki jo bom mogla izvesti na izpitu. Aja, pa besedilo, ki ga moram odrecitirati,  tudi kar obvladam, čeprav je malo suhoparno, ampak mislim, da bo v kombinaciji z živčnostjo postalo pravi izziv. Ta teden bo na vrsti še učenje za izpit. Kdo bi si mislil, po vseh izpitih na faxu, mi še ni dovolj dokazovanja znanja.

Varvara, lepotička, je že opravila izpit poslušnosti.

Poslušnost je lahko zelo naporna. Paziti moram, da začnem korakati s pravo nogo, da pred obratom ni korak predolg, da se ne prestopam pred odpoklicem, da ne maham z rokami po nepotrebnem. Pa še bi se našlo, ker občasno najdem kakšno novo zagato.Edino kar mi je malo čudno je ta skopost z različnimi povelji. Poleg se reče, ko hočeš, da te gleda, ko ga opozarjaš na spremembo smeri, ko hočeš, da se pes ponovno usede ob tvojo levo nogo, ko spreminjaš tempo hoje. Eno povelje je nadomestilo, vsaj štiri druga, pri meni.

Glavica, ki spremlja vodnika.

Ampak kot sem rekla, ko jaz hodim samozavestno in skladno s koreografijo in besedilom, nama gre dobro. Jaz hodim, on hodi, jaz se obračam on tudi, dober občutek je ob tej usklajenosti. Priporočam vsakemu z mladim psom, saj postaneš kar ponosen nanj, ko te tako lepo spremlja. :)

Vesel prihod k lastniku.

Fotografije so tudi tokrat od Ninota.

  • Share/Bookmark


3 komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !