23.06.2011 ob 12:41

Vipava

Pojdi na komentarje

Danes dopoldne sem obiskala Vipavo. Kraj mi je zelo simpatičen. Mogoče zaradi bližine izvira Vipave, ali dobrega sladoleda, ki sem si ga privoščila na trgu.

Sprehajanje po ozkih ulicah skupaj z mojim kosmatincem je vedno zanimivo. Opazujeva kamnite ograde, lepo urejene vrtove, Fjodorju so všeč račke. Pa ne tako, da bi se vanje zaletaval, ampak dejansko jih opazuje , med prepiranjem katera bo imela najboljšo pozicijo ob vodi. Glasne so. Spoznala sva tudi vse spuščene lokalne pse, pa tudi tiste, ki na verigah varujejo dvorišča. Večina lajajočih verigarjev je bila mešancev z nemškim ovčarjem. Na enem izmed dvorišč me je presenetil border, ki je ravno tako na verigi,poskakoval na vse strani. Pasemski, nepasemski, to sploh ni bistveno. Pasma ni primerna za takšen način življenja.

Med pitjem kave, sem se zapletla v pogovor z domačinko, ki mi je povedala, da je njen pes poginil oz. izginil, ravno ko je postal bolj umirjen. Baje ga nekega dne ni bilo več nazaj z ženitvenega pohoda, star je bil sedem let. Pa sem ji omenila, da je s psom dobro hoditi v šolo od njegove rane mladosti in tudi kasneje v življenju je dobro s kosmatincem kaj početi. Njen odgovor je bil, da če bi se toliko posvetila vzgoji psa, ne bi imela več časa za otroke. Res, je da sama nisem mama, ampak nisem prepričana, da otroci potrebujejo  celo življenje mamo nad sabo. Verjetno je v primeru, da je gospa poročena tudi brez pomena omenjati očeta. A nimajo moški predstvniki nobene vloge v razmerju?

Mojega Blazno blatno nisem niti omenila, ker se mi je zdelo, da vse skupaj ne bo padlo na plodna tla. Po vseh verigarjih in lutavcih po ulici,se mi je zdelo, da je kinologija v Vipavi resnično na psu.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  • Ahejej, jaz sem že tolikokrat rekla, napisala, potožila; sploh ne vem, zakaj nekateri ljudje kupujejo živali, če jih potem prepustijo same sebi, ali celo ulici, vasi… Jih ne niti cepijo, kaj šele, da bi jih vozili v šolo …
    Glede časa za otroke pa… Ko se ukvarjaš s psom, se lahko z njim ukvarja tudi otrok… in je to skupni, kvalitetno preživet čas…

  • Super, da je kakšna mama komentirala ta zapis, ker sama res ne bi želela pametovati o otrocih. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !