27.06.2011 ob 14:22

Začetek in konec

Pojdi na komentarje

S Fjodorjem sva imela zelo naporen praznični vikend. Ampak bilo je vredno spati premalo, zamenjati nekaj avtov, prevoziti pol Slovenije in prenašati rahlo slabost od vročine in živčnosti. Vem, jamram, ampak prijetni in manj prijetni trenutki so se hitro izmenjevali tekom dneva. Sploh pa je danes življenje že padlo v svojo rutimo. Jaz pred računalnikom, Fjodor spi pri mojih nogah. Torej čisto normalen dan. :)

Ja, sobota. Prva tekma agiltiyja zame in Fjodorja je bila precej uspešna, če se osredotočim samo na najina teka. Fjodor je bil neverjetno miren in zbran. Lahko rečem, da sva bila usklajena, ampak to ni prava beseda. Ko sama dobro tečem s psom, imam neverjeten občutek mirnosti, vse se dogaja tako počasi. Pa ne v realnosti, ampak v mislih. Vsako povelje, spremembe smeri, pospeški in upočasnjevanja se zgodijo v pravem trenutku. Če bom do naslednjič malo manj pozabljala progo, bo vse skupaj še boljše. Saj sem se med prvim tekom zaradi pozabljanja proge začela smejati, kar pa ni najboljša izbira. Saj je težko med tekom in smehom še poveljevati. Še dobro, da je Fjodor to doživel že na treningih in je samo malo čudno pogledal ter odklopil moj hihitajoči glas in se posvetil gibanju mojega telesa.

V nedeljo sva opravljala izpit iz poslušnosti1. Pisni del mi je šel res dobro, saj smo se skupaj usedle same piflarke, ki smo v 5 minutah rešile in nato komentirale kako očitno čudne napačne odgovore so nam ponudili na izbiro. Marširanje po poligonu sem opravljala zadnja in moram reči, da je bilo super. Sodnik naju je pohvalil, da sva najlepše opravila vajo sedi v gibanju. Še dobro, da ni videl kakšne neumnosti sem počela na treningih. :) Urbano okolje je eFe razume kot sprehod s prepovedanim lulanjem2. Končni izkupiček 94 točk od 100 in velika luknja v mojem urniku. Nič več vaj poslušnosti. Pogrešala jih bom, ure poslušnosti, mojo skupino in inštruktorico, ki se je trudila jeziti na nas, ampak ji nekako ni šlo.

Bala sem se prijaviti na agility tekmo, saj pravijo, da pred izpitom ni dobro početi nič napornega s psom. Ampak bil je čas, da sva se odločila za prvi nastop, bila sva pripravljena. Izpit pa tudi ne bi opravila veliko bolje, saj baje ne dajejo dodatnih točk, ko prideš do 100. :)

Hvala, Maji Rokavec, za prvo fotografijo in Ninotu za pozersko, drugo.

  1. B-BH []
  2. uriniranjem, vem []
  • Share/Bookmark


2 komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !