21.07.2011 ob 19:34

Plus tri

Pojdi na komentarje

V soboto sva se s Fjodorjem ponovno udeležila agility tekmovanja. Kinološko društvo Portorož je izbralo super lokacijo. Valobran pred marino1. Bilo, je sončno, morje smo imeli čisto blizu in tuš tudi. :)

Tekmo si je ogledal Floyd, s svojima skrbnikoma in kolegica iz Vrhniškega kluba. Lepo je imeti podporo kluba in vedeti, da jih tvoje delo zanima. Mogoče nama je ravno zaradi navijačev, uspelo narediti najin prvi pogoj, za prestop v višji razred. Nisem se obremenjevala s tem, res ne. Vse kar želim doseči med tekom agilityja, je občutek, da sva se s Fjodorjem ujela. In ko ulovim ta občutek, je premagovanje proge preprosto2. Pa da ne bo kdo od tistih, ki samo berete blog in me ne vidite teči, mislim, da je moje vodenje super. Lahko bi bilo veliko boljše in moj spomin bi lahko bil veliko boljši, ampak se trudim in tudi to nekaj velja. Saj velja? :) Podatki o progi in uvrstitve so tukaj.

Tako sva tekla v Portorožu.

Če smo zjutraj na tekmo odšli trije ljudje in trije psi, smo domov prišli v povečanem številu. Šest ljudi, šest psov. Lunin oče Shine (Altamera Memphis Moonlight) in Evie (Altamera Seventh Heaven) ter Solo (Kerrybrent NZ Midnite Solo) so se odpravili na razstavo v Split, ja, tudi ljudje so bili zraven. Same lepotce sem gostila, pa čisto nič snobovski niso bili. Pustili so se božati, pridržala sem jih, ko so lastniki imeli veliko dela. Slednji so bili zelo veseli, možnosti prenočitve in zajtrkovanja. Življenje iz avta ni lahka preizkušnja za človeško psiho. Kdaj potrebuješ malo osebnega prostora, brezciljne pogovore o znamenitostih, ki jih lahko obiščeš in o praktičnosti dolgih nohtov ter o načrtih za prihodnost. Psi niso vedno najboljša tema za obiske, čeprav jih imajo s seboj in si življenja brez njih ne predstavljajo.

Fotografijo je prispevala Tjaša Tišler. Hvala!

  1. zame, to ne bo nikoli otok []
  2. čeprav se v moji glavi vse odvija bliskovito hitro []
  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !