25.08.2011 ob 23:45

Francoski seminar

Pojdi na komentarje

Športno kinološko društvo Logatec, je letos prvič1 organiziralo agility tekmovanje, ampak niso se ustavili pri enodnevnem dogodku. Oblikovali in izpeljali so tridnevni festival agilityja. V petek je potekal agility seminar, sobota in nedelja, sta bili rezervirani za tekmovanje. Ker je vtisov od vseh treh dni preveč za eno objavo, sem se odločila, da bom malo razporedila moje poročanje.

Tako danes začenjam s petkovim seminarjem, ki ga je vodil letos najbolj omenjan sodnik,David Powell, saj bo sodil letošnje svetovno prvenstvo v agilityju. Pred seminarjem se nisem nič pozanimala, kdo bodo ostali udeleženci. Vsekakor pa sem pričakovala več agilitašev, ki bodo zastopali našo državo in več tistih, ki se velikokrat pojavljajo na stopničkah. V sobotnih in nedeljskih progah, so se pojavljale ravno kombinacije, ki smo jih v petek  predebatirali in odtekli.

Petkov vaditelj in sobotno nedeljski delilec pravice - David Powell.

Na seminar sva se s Fjodorjem prijavila, ko je bil star okrog osem mesecev in je znal le nekaj ovir. Upala sem, da bom do avgusta s Fjodorjem osvojila vse ovire in se odvadila zaletavanja v skoke. Moram reči, da je Fjodor na seminar prišel z nekaj agility podlage, od seminarja pa sva odnesla veliko, domov sem ponovno prišla z novimi kracami2, v zvezku imam cel kup uporabne teorije, ki jo spravljam v realnost in seveda z novimi plani za treninge. :)

Zelo mi je bil všeč odnos, Davida Powella, do udeležencev, saj se ni smejal našim vprašanjem ali pripombam. Recimo, ko sem mu omenila mojo nerodnost, mi je pač ponudil rešitev, ki je bila čisto racionalna in izvedljiva, brez kakšnih pripomb:”Saj si mlada in gibčna.” Najbolj mi je bilo všeč, da sem rešitve, ki smo jih spoznali v petek, uporabila že v istem vikendu. Še boljše je, da so delovale. Med viške petkovega dneva, bi vsekakor uvrstila tudi ime za obrat:”Goljufiva pirueta.” Sliši se lepo, pa uporabno je. :)

  1. upam, da se nisem zmotila []
  2. ali skicami []
  • Share/Bookmark


2 komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !