30.09.2011 ob 11:00

Srbija in psi

Pojdi na komentarje

Ja, ko sem pisala o razstavi, nisem omenila zame  nenavadnega odnosa do psov v Srbiji. Ne rečem, da se pri nas kaj podobnega ne dogaja, ampak do sedaj še nisem videla takšnih prizorov.

Že na razstavi si videl urejene pse, ki so jih lastniki umili in počesali kot tiste, ki so imeli še zemljo na kožuhu. Sploh pri svetlih psih, se je takšne razlike še toliko bolj opazilo. Bili so tudi vodniki, ki so znali lepo pokazati pasje zobke sodniku in taki, ki so psa grabili po gobcu in pes se jim je panično umikal.

Pogosta pasma v Srbiji.

V mestih in na vaseh, se da srečati skupine potepuških psov. Ne enega ali dva, ampak štiri, pet in več. Branijo svoj teritorij, vendar so preveč preplašeni, da bi šli v napad. No, smo pa tudi sami vedno spremenili smer sprehoda, če smo jih opazili. Fjodor in Luna sta aktivna psa in res nista potrebovala pridobiti kakšnih ugrizov, ki bi se celili zelo dolgo. V hotelu, kjer smo bivali, niso bili navdušeni nad dodatnima potnikoma na štirih nogah. Ampak med naših bivanjem so ugotovili, da so psi lahko tudi mirni in da so kakšni ljudje bolj težke stranke. Tudi večerja v družbi dveh psov je bila podvig, pa ne samo večerja. V Beogradu smo se ustavili na kavi in nekateri gostinci so nas odslovili, češ da je to lokal, ki streže tudi hrano. Sedeli smo zunaj, na glavni promenadi. Mimo so se sprehajali potepuški psi, problem pa sta bila dva smrčeča borderja pod mizo. Tudi glede večerje so nekaj mencali in nam nato dali mizo, ki je bila najbolj oddaljena od vseh gostov. Tudi tokrat nismo bili v gostilni ali v vrtu gostilne, ampak so bile te mize postavljene na ulici. Ponovno so se mimo sprehajale potepuške mačke in psi. Dobro, večerjo smo dobili, pa ležanja naših psov pod mizo, niso dodatno računali. :)

Mene podite iz lokala?

Zadnji dan smo vedeli, da moramo pse pustit v avtu, saj bi bilo kakršnokoli pregovarjanje z natakarji brezupno. Gostilna je malo posebna. V kletki imajo grlico in po tleh se prosto prehajajo kokoši in petelin. Pa ne samo po vrtu gostilne, tudi v jedilnici kokodakakjo pod mizo. Ena od kokošk je celo izbrala žensko toaleto, da je valila jajčka.

No, zaradi takšnih bizarnih dogodkov, ki jih doma ne bi doživela, so zanimiva potovanja v Srbijo.

Fjodor pozira za razglednico iz Beograda.

Fotografije je tudi tokrat prispeval Nino.

 • Share/Bookmark


2 komentarjev

 •   Matic
  1.10.2011 19:55

  lep pozdrav še enkrat,
  danes smo se srečali v Kopru kjer smo rekli par besed o borderčkih, in sem se še enkrat želel zahvaliti za prijaznost in informacije. če bo vse po sreči se še kaj vidimo oz. slišimo, do takrat pa vso srečo na tekmovanjih in drugod

  Matic

 • Ojla :) Hvala za lepe želje Matic in se še kaj slišimo, če te bo karkoli zanimalo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !