15.10.2011 ob 09:11

Na poligonu

Pojdi na komentarje

Izkoristila sem sončne dneve v septembru in uredila še en poligon, to pomeni, da se je socializacija psov ločila od agilitašev. Tako lahko dve skupini ljudi trenirata istočasno. Agility trening je tudi resna motnja, za ta pse in vodnike na poslušnosti. Ja, dva ločena poligona eden ob drugem, sta zelo pozitivna pridobitev zame in za tečajnike. Začela se je tudi obnova agility ovir in gugalnica je bila prva na popravilu. Važička izstopa, saj je sveže pobarvana in peskana. Psi, ki so jo do sedaj testirali, so bili zadovoljni z oviro. Ravnokar se ureja plezalna ovira – palisada. Počasi, gredo stvari v pravo smer. :)

Nikogar ni strah tunela.

Medtem je zaključila šolanje še ena večja skupina in zaključna ura je ponovno uspela. Videlo se je, da so vodniki psov delali tudi doma, ne samo na poligonu. Da so samozavesti pri dajanju ukazov, ker vedo kaj hočejo od psa in zakaj, ter da vedo kako sprostiti psa, ko naredi vajo v redu. Kosmatinci so jim v zadovoljstvo in z veseljem jih vzamejo s seboj v mesto.

Mirno počakamo na prostoru.

Upam, da v kratkem začne tudi frizbi tečaj, tako bi imeli vsi lastniki psov na voljo še eno disciplino pri kateri bi se zabavali s svojimi štirinožci.

Oči uprte v vodnico.

S Fjodorjem trenirava agility, pašnjo in se učiva novih trikov. Škoda, ker so vremenske napovedi za prihodnje dni malo kisle, ampak vseeno sem vesela, da je bila jesen do sedaj lepa in prizanesljiva. Kljub temu, se bom pred novim leto udeležila še treh agility tekmovanj, ene razstave z Luno in upam, da bom čim več na pašnji. Fjodor obeta. :)

  • Share/Bookmark


1 komentar

  •   sibila
    18.10.2011 09:43

    Oooo, pridni! Lepo je brati, da so kužki in njihovi lastniki zadovoljni, še več super zabave na Blazno blatno želim. :)

    Vreme pa, ja, brrrrr, ampak vseeno upam, da se srečamo še kaj pred koncem leta na kakšni tekmi, čeprav nas bo zeblo. :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !