14.11.2011 ob 14:10

Agility, razstave, treningi

Pojdi na komentarje

Od zadnje objave, se je zgodilo res veliko, ampak nekako nisem imela časa sesti za računalnik in pričeti s pisanjem, saj sem na hitro1 obveščala o vsem pomembnih uspehih, za blog mi je zmanjkovalo moči. No, danes sem si vzela čas in bom povzela vse dogajanje, ker treba je priti na čisto, saj bo vikend ponovno razgiban.

Zmešanec!

Lotty - debitantka.

Prejšnji mesec sem se s Fjodorjem udeležila prve dvoranske tekme, ki je potekala v Ivanić-Gradu na Hrvaškem. Oba teka sva bila uvrščena, vendar sva imela kazenske točke. Naslednja agility tekma je potekala v Beogradu na splavu, ki je urejen kot dvorana z umetno travo2. Tukaj sva se povzpela na stopničke, vendar ponovno v vsakem teku pridelala kazenske točke. Med obema uradnima tekmama, sem obiskala tudi neuradno tekmovanje v Italiji, kjer nama je šlo zelo slabo, ampak bistvo ni v najinih tekih, ampak dejstvu, da je moja prva varovanka zbrala pogum in štartala. Očitno so Fjčki in sorodniki veliki žurerji, saj so ponovno imeli mini družinsko srečanje.

Prvo tekmovanje za Lotty in Ivano.

Fjodorjeva sestrica Fly.

Prejšni mesec sva se s Fjodorjem potepala po VDC-jih in razveseljevala njihove varovance. Najprej sva v oktobru obiskala VDC Postojna, skupaj z ostalimi člani Kinološkega društva Postojna. Lepo smo se imeli, Fjodor je pokazal nekaj trikov, čeprav bi lahko bil bolj zbran in pomagal je osebi, ki si je želela božati psa, ampak je morala premagati strah. Fotografije so na strani Športno kinološkega društva Postojna. Blazno blatno in prijatelji smo v začetku novembra obiskali varovance VDC-ja v Stari Gori in jim pripravili predstavitev agilityja, ki jo je Tačka pomagačka Cvetka, s svojo pomočnico Varvaro, popestrila s terapevtskim delom. Luna in Fjodor sta bila tokrat pretežno športnika, Varvara je že večkrat v življenju pokazala, da je multitalent in je brez problemov predstavila agility in opravila mini terapevtsko delo. Vesela, sem, da mi je VDC dal priložnost in še bolj me veseli dejstvo, da so bili varovanci navdušeni.

Na obisku v VDC v Stari Gori.

Med predstavljanjem agilityja.

November je očitno zelo pozitiven mesec, saj sem dobila Blazno blatni logo, urejajo se ovire za agility in tečaji potekajo ravno tako živahno kot so v toplejših mesecih. Očitno imam rada delo in za naslednje leto je uradna tudi novica, da bo KD Nova Gorica v sodelovanju z Blazno blatno organizirala agility tekmovanje, ki bo potekalo v samem centru mesta. Kako že pravi ena od reklam, za športne trgovine:”Šport ljudem.” Se strinjam, dodajam samo:”Tudi psom.” :)

Poziranje pred večrno tekmo. Splav, kjer se je vse odvijalo, je v ozadju.

Lunina nova handlerka :D

Zadnja in najlepša novica je, da sva z Luno ponovno obvladale razstavno sceno, čeprav že od poletja nisva pretirano migali. Revica je tudi brez dlake, no saj tudi konkurenca ni bila v boljšem stanju. Na dvodnevni razstavi v Vrtojbi sva odkljukali dve kandidaturi za Slovenskega prvaka v lepoti (CAC) in eno kandidaturo za mednarodnega prvaka v lepoti (CACIB). Ponovno sem zapravljala in se pogovorila z veliko znanci, ki jih srečujem samo na podobnih prireditvah. Za vse moje tečajnike, ki so razstavo obiskali s psi, sem zelo vesela, da so se odločili za malo bolj naporno uro socializacije, saj se jim bo obrestovala. Pridni, pridni!

Sobotni CAC

Nedeljski CAC in CACIB

V soboto pa držite pesti, saj bova s Fjodorjem ponovno tekmovala.

Fotografirali so: Zlatko, Nino, Sanja.

  1. ali s pomočjo mikrobloganja kot se danes reče []
  2. očitno ne zmorem brez Srbije []
  • Share/Bookmark


1 komentar

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !