24.11.2011 ob 21:09

Prvo šolsko tekmovanje

Pojdi na komentarje

Pred vrati nas že vabi nov vikend, jaz pa pišem o prejšnjem. Saj je lahko obujanje prejšnjega vikenda dobra priprava, na prihajajoča, dva malo drugačna dneva. Ne morem reči prosta dneva, ker zame vsekakor takšni dnevi niso dela prosti, ampak samo delo je drugače razporejeno.

Luna je po sobotnem napornem tekmovanju, tekla še na šolskem tekmovanju.

Začnimo s soboto. Z Zlatkotom sva bila na agility tekmovanju na severu Italije, še malo pa bi prišla v Avstrijo. Priprave na smučarsko sezono so tam v polnem teku. Ja, agility. Mene so motile luči v dvorani, saj ne vem kako bi opisala, ampak naporno je bilo gledati. Fjodorja je motil drseč tapet. Super pa se mi je zdel veterinarski pregled, saj sva se počutila kot na razstavi. Veterinar je Fjodorju pregleda oči, zobe, ga celega pretipal, preizkušal gibljivost tačk, želel je da teče pes ravno linijo, da vidi kakšno je gibanje psa, poslušal srce in celo odčital mikročip. Mislim, da naju je zadržal kakšnih deset minut. Najine nastope je moja prva trenerka komentirala, da sploh niso bili slabi, drugi trenerki posnetkov še nisem pokazala, ker nisem zadovoljna z mojim nastopom. Zdelo se mi je, da ne znam pomagati psu, ki ga je odnašalo iz ovinkov in je bil jezen, ker ni mogel teči kot zna. Prva in druga trenerka sta se strinjali, da je to za naju dragocena izkušnja, ki nama bo kasneje prišla prav. Če tako pravita, bo že res. Luna in Zlatko, pa sta bila super bleščeča v jumpingu in si s tekom brez kazenskih točk, pritekla drugo mesto. Čestitke obema!

Naslov, najhitrejše tečajnice, zaenkrat pripada Ajki.

V nedeljo pa kar nismo mogli nehati tekmovati in na poligonu Blazno blatno se je odvilo prvo šolsko tekmovanje v agilityju, ki je super blogersko pokrito. :) Kaj se je dogajalo si lahko preberete tukaj, tukaj in tukaj. Ideja zimskih tekmovanj je takšna:”Pozimi je malo svetlobe in vsi smo bolj zaspani. Občasno se je potrebno prav zbrcati, da se odpravimo na mraz in migamo. Zato sem tečajnikom ponudila enkrat mesečno možnost tekmovanja, seveda v prilagojenih kategorijah in s prilagojenimi višinami ovir, glede na njihove zmožnosti, da bodo lahko videli kje so s svojimi pripravami na prava tekmovanja.”

Še dva koraka, pa sem na koncu :D

Kljub temu, da sem se še malo lovila z organizacijo takšnega dogodka, pa mislim, da so se tečajniki zelo zabavali, njihovi psi pa še bolj. Moram reči, da so vsi nastopi presegli moja pričakovanja, saj so se vodniki dobro gibali, niso popuščali, ko je pes naredi kakšen častni krog za občinstvo, ampak so mirno vztrajali pri odpoklicu. Pohvaliti moram tudi navijače, ki so vzpodbujali, ploskali in sploh skrbeli za pravo vzdušje, kot ga bo mogoče srečati na uradnih agility tekmovanjih, kjer se zbere tudi do dvesto tekmovalnih parov. Če že hvalim navijače, bom pa še mojo mini tehnično ekipo Cvetko, Zlatkota in Cecilijo, ki so pomagali, da se je proga zamenjala v hipu, da je piščalka strašila tekmovalce in da so bili časi točno izmerjeni.

Border Donald

Tudi tokrat je bil dežurni fotograf Nino in moram reči, da je svoje delo super opravil.

Borderka Dea, ja Donaldova sestrica.

Moram se pohvaliti, da je Blazno blatno dobil svoj logo. Z oblikovalko Veroniko, bova imeli še veliko dela, ampak začetek je. Lep začetek. Reklamni plakat se dela, tako da bo kmalu krasil poligon. Migamo, tako ali drugače. :) Na poligonu ali na sestankih, migamo.

Razgibano in razigrano :)

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

  • Čestitke za organizacijo lepega nedeljskega druženja – prvega šolskega tekmovanja. Veselimo se že drugega in tretjega in…. DA! :) LP Tomaž

  • Hvala, na naslednjem se bomo imeli še boljše, če boste tako pridni navijači :D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !