25.01.2012 ob 12:18

Seminar poslušnosti

Pojdi na komentarje

Sploh nisem opazila, da je že več kot mesec dni odkar sem zadnjič objavila na blogu. Lena sem postala glede objavljanja. To sploh ni v redu, ker se je res ogromno zgodilo med tem časom. Veliko lepše je namreč pisati o svežih vtisih kot kasneje brskati po spominu in obujati že postane zgodbe. Danes so na vrsti samo postane novice.

Društvo za reševalne pse Burja je, 14. in 15. januarja, organiziralo seminar poslušnosti z inštruktorico Polono Bonač. Seminarji se mi vedno zdijo naporni, saj v kratkem času dobiš res veliko informacij in zato vedno na seminarje vzamem zvezek in vsaj dva svinčnika. Vsekakor pa s seboj ne nosim fotoaparata, za kar mi je na koncu vedno žal. Polona je seminar super speljala, saj je v dveh dneh pokrila teme od priprave mladiča na resno delo, do treme, ki se pojavi pred tekmovanjem. Praktično delo je bilo pa sploh odlično. Fjodor, ki res ne mara poslušnosti, je s pomočjo igrače, začel veselo delati in sploh ga ni več morilo, da je hodil poleg. Super! Sama sem namreč imela poslušnost za res nezanimivo disciplino, saj mojemu psu vse to korakanje in obrati niso najbolj všeč. Ampak po tem treningu, vem, da bova lahko tudi poslušnost trenirala na zabaven način. Vem, da so seminarji precej drage zadeve, ampak ta se res splača, če vas zanima poslušnost, seveda.

Športno kinološko društvo Postojna je , 21. 01., organiziralo 2. tekmo zimskega pokala. Bilo je nekaj manj tekmovalcev, ampak vse skupaj je potekalo zelo tekoče. Tako, da mi je kar malo žal, da se zadnje tekme ne bom udeležila. S Fjodorjem sva imela ponovno težavo s palicami na skokih. Tako, da pogoja si nisva pritekla, ampak sva osvojila skupno 6. mesto. No, če že meni ni uspelo, je pa moj tečajnik opravil še zadnji pogoj za prehod v višji razred. Čestitke Borutu in Lili, za odličen nastop!

Pasja šola Blazno blatno deluje tudi čez zimo in v nedeljo, 22. 01., je končala socializacijo zimska skupina, ki je imela največ premaknjenih treningov, probleme s krajšanjem dneva in mrazom, jasno. Kljub temu, so psi in vodniki zelo lepo napredovali skozi ure in zadnji dan tečaja, so res pokazali vse, kar so se naučili skozi zimo. Na primorskem zima ni ovira za šolanje psov. Mogoče je potrebno malo drugače razporediti vse obveznosti, da gremo s psom ven, ko je še svetlo, ampak vedno se da delati, če je volja in zimska skupina je imela veliko dobre volje. :)

Ta vikend bo agilitaško zelo pester, ampak o tem več po nedelji, ko se vrnem domov.

Tokrat je fotografiral Zlatko.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !