13.03.2012 ob 09:26

Oče bodočih D-jčkov

Pojdi na komentarje

Ker Luna postaja vedno bolj okrogla1, bi bilo dobro napisati nekaj vrstic o bodočem očetu D-jčkov. Mladičke pričakujemo okrog 10. aprila, da ne izpustim najpomembnejše informacije.

Pa začnimo pri najnovejših in sočasno najbolj zvenečih naslovih, ki jih je v zadnjem času Duke dosegel. Ta vikend se je odvijala v Angliji ena najbolj zvenečih razstav, ki se imenuje Crufts. Duke je v skupini delovnih psov dosegel prvo mesto. Prejšni teden je uradno prejel naslednje šampionate: Nemški klubski ter Nemški šampionat in postal je šampion Luksemburga. Z lastnico Kerstin se največ udeležujeta razstav in seveda tu imata največ uspehov. Naj jih naštejem in v mislih je potrebno imeti, da za njimi ne stoji priznanje z ene razstave, ampak veliko več. Duke je: Mednarodni prvak, Avstrijski prvak, Češki prvak, Madžarski prvak, Srbski prvak, Hrvaški prvak, Slovaški prvak, Slovenski prvak, Avstrijski mladinski prvak, Slovenski mladinski prvak.

Poleg tega je to tudi delovni pes, ki je opravil pašni izpit, kar pomeni, da je tipičen predstavnik svoje pasme, saj ima dobro ravnovesje med nagoni in pripravljenostjo sodelovanja z vodnikom. Opravil je avstrijsko različico izpita poslušnosti ter tekmuje v agilityju.

Fotografije so iz arhiva Kerstin Gallowitch.

It is time to write something about Duke and his achievements. On Crufs 2012 he won first place in his group: Working trial dog. He is a really good show dog, he gain Chapions in different countrys, here are just some of them: Champion of Luxemburg, Ch. of Austria, Ch. of Slovenia, Ch. of Serbia, Ch. of Slovakia, …you can find more on his web page. As you can see from the photos, he is also good in work. He is competing in agility, had done his obedience and herding test.

  1. kako pravo ime za psičko, ki bo imela mladiče []
  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !