1.11.2012 ob 11:26

Agility

Pojdi na komentarje

Maja sva s Fjodorjem opravila še zadnji pogoj in prešla v višji nivo agilityja, tako sedaj tekmujeva v kategoriji, ki je nekoliko težja in ima predvidene višje hitrosti. Po vseh skoraj pogojih, sem bila precej mirna, ko mi je končno uspel prehod. Tako, da sem šele na prvi tekmi v A2 čutila, da se je nekaj spremenilo. Moj cilj v tem razredu je čim boljše odteči proge, rezultati me niti ne zanimajo pretirano, ker mislim, da je zanje potrebno vložiti veliko kvalitetnega dela v treninge in ravnokar ne treniram veliko. Spomladi je pričel tekmovati tudi prvi par, ki sem ga sama pripravila za agility  in moram reči, da je občutek fenomenalen, ko vidiš, da se je tečajnik opogumil in odločil tekmovati. Po drugi strani sem precej živčna, ko gledam nastope tečajnikov.

Septembra smo v sodelovanju s KD Nova Gorica organizirali agility tekmo in ker smo res super sodelovali, smo se odločili, da bomo naslednje leto ponovno združili moči in izpeljali še eno uradno tekmovanje. Vsekakor pa tekmovanja ne bi speljali brez vseh agilitašev prostovoljcev, ki so pomagali na in ob progi, da je vse potekalo čim bolj tekoče in brez zapletov. V nedeljo po uradni agility tekmi, smo imeli pred občino predstavitev agilityja in prvič v življenju sem se preizkusila v vlogi sodnika. Zabavno, ampak naporno, saj se moraš hitro sprejemati odločitve.

Jaz - sodnik!

Konec septembra je pričel tekmovati drugi par iz moje pasje šole. Agility je v Novi Gorici in okolici precej neznan šport, tako da sem še posebej ponosna, da sta dve moji tečajnici pričeli s tekmovanji v tem letu, še nekaj pa jih je v nizkem štartu za naslednje leto. :)

Nizek štart nove agility sezone. :)

Najlepša hvala Neji Česnik in Mojci Furlan za čudovite fotografije, ki so nastale 09. 09., na agility predstavitvi in hvala Zoo Boutique iz Solkana za odlične nagrade. Tekmovalci so jih bili zelo veseli.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !