17.11.2012 ob 18:40

Spremembe

Pojdi na komentarje

Kljub popularnosti mikrobloganja, je meni še vedno veliko ljubši običajen blog, kjer si lahko vzamem dovolj prostora, da napišem vse kar želim in nisem omejena s številom znakom. Kdaj je čisto super, da imaš dovolj prostora, da lahko napišeš celo zgodbo. Danes je eden tistih dni, ko bom potrebovala ves moj prostor za novo zgodbo.

Shine - Altamera Memphis Moonlight

Varvara je bila na Martinov vikend parjena, ne s samcem, ki je bil najprej mišljen, ampak je prišlo do spremembe v planu, ki je nihče ni predvidel in tako pričakujemo mladiče, ki bodo ponovitev prvega legla, to je M-leglo Seta del Oro. Tokrat bodo bodoči mladički imeli drugačen priimek, saj se je moja mama odločila in naredila svojo psarno – Sunday Glow. To je njeno veselje, rada skrbi za naraščaj, išče primerne bodoče lastnike in uživa, ko malčki napredujejo pri razvoju. Mene veseli delo s psi in njihova vzgoja ter rada imam različne discipline, zato moj pes teče agility, se razstavlja, dela z ovcami in je terapevtski pes. Če se vrnem k našemu bodočemu leglu, lahko rečem, da je ponovno izbrani samec doma bolj v razstavnih vodah, saj ima opravljenih veliko prvaštev z razstav, opravljen ima izpit iz poslušnosti,  srečal pa se je tudi s pašo, trenira, kot se v angleščini reče, dog dancing. Če se vrnemo k razstavam ima Shine opravljen mladinski klubski šampionat in šampionat Združenja nemških psarn, pridobljena pa ima tudi oba naslova kot odrasel pes. Opravljeno ima tudi prvaštvo Luksemburga, v svoji skupini je na Crufts-u dosegel drugo mesto, ter še veliko drugih naslovov, saj je res lep predstavnik pasme.

Pa še ena razstavna.

Njegovo prvo leglo je precej aktivno, saj od šestih mladičev štiri redno srečujem na agility tekmovanjih, no tri, eno pripeljemo mi. :) Ja, naša Luna je tudi M-jka. Luna je uspešna tudi na razstavah, naredila je pašni izpit in se sedaj pripravlja na tekmovanja iz te discipline. Tako, da so mladički te kombinacije primerni za res veliko aktivnosti, če se jih le kot mladiče pravilno usmeri.

YouTube slika preogleda

Pa da ne bomo samo o očetu in podmladku, Varvara je odličen terapevtski pes, ki občasno tekmuje v agilityju, ima opravljen pašni izpit in v svojih razstavnih časih je z levo tačko zmagovala na razstavah, ampak ker moji mami razstave niso všeč, je ne razstavljam več veliko.

YouTube slika preogleda

Pa še glede barve. Pričakujemo modro bele in črno bele mladičke, ki bodo lepo obarvani. Kaj bodo geni zakuhali, se bo videlo pa sredi januarja.

Magena - Luna na razstavi.

Sprememba pa zame ni bila samo, ko se je plan spremenil in smo parili drugače kot je bilo predvideno, ampak me ena sprememba še čaka. Ker bi mama rada imela še eno psičko terapevtko, ki bi imela kdaj podmladek, bom jaz bila odgovorna za njeno vzgojo in socializacijo, tako da me čaka posebna naloga in upam, da jo bom dobro opravila. Mama ni lena, ampak ima zdravstvene težave zaradi katerih ima občasno oteženo gibanje,  mladi psi so zelo živahni, kdaj je potrebno z njimi teči, se loviti, se skloniti in še kaj bi se našlo.

Z novim letom prihajajo nove zgodbe. :)

Prva in druga fotografija sta last Mirjam Suijlen, lastnice Shin-a. Več podatkov o Shin-u lahko najdete tu. Posnetka in zadnja fotografija, pa so moja last.

In short version: Varvi was breeded for the last time in her life with a stud that she was mated four years ago, Altamera Memphis Moonlight. We keept at home Luna and she is as good show dog as working dog. Now, we are going to keep on puppy at home for puropse of dog therapy. I hope I will choose well. Liters are expected in the beginig of January. Thanks Mirjam for all the help and nice pics!

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !