13.06.2013 ob 12:58

Se spomnite V-jčkov?

Pojdi na komentarje

No, en je nenačrtovano ostal doma. Mogel bi biti samička z neke druge kombinacije in imenovati bi se moral na E. Ampak življenje kdaj preseneti in na svet so prišli trije samčki. Od 4 tedna naprej je eden izmed njih pričel kazati veliko zanimanje zame in ker ni bil takoj oddan sem se odločila, da ga obdržim. Tako ali tako sem že imela pripravljeno vse za novega člana.

Vtijan - puhec.

Čeprav imam svojo pasjo šolo sva z mojim V-jčkom Vitjanom odlšla v pasjo šolo, kjer je imel možnost spoznati nove pasje prijatelje in se preizkusiti v različnih situacijah. Ker pa mi samo obiskovanje pasje šole ni bilo dovolj in želim, da bi Vitjan postal čim bolj stabilen odrasel pes, ga s seboj vozim na agility tekmovanja, obiskal je tudi Svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev, kjer sem sama delala kot prostovoljka na agilityju, mali puhek, pa je spoznal kar nekaj novih prijateljev s celega sveta. Udeležil se je razstave psov na Hrušici, kjer je bil ocenjen kot zelo perspektiven mladič in moram reči, da vsak nov dogodek, ki ga skupaj doživiva iz njega naredi bolj mirnega in stabilnega psa.

Doživel je 4 dni intenzivnih urnikov in zanimivih dogodivščin v Kopru.

Ne vem še s kakšnim pasjim športom se bo ukvarjal, ko bo odrasel, ampak pri 5 mesecih to niti ni pomembno. Važno je, da dobro sodelujeva, da rad pride k meni in da ima možnost igranja z mano in drugimi psi. Če že pišem o malih kepicah, moram povedati še, da sta tudi Vip in Shiny1prišla k ljudem, ki bodo skupaj s svojimi psi živeli aktivno življenje od teka, do agilityja in verjetno bodo preizkusili še kakšno pasjo disciplino.

Vitjana je razstavljala mlada razstavljalka z imenom Nika in glede na njuno sodelovanje, ji ga bom še kdaj posodila za razstavo.

Fjodor, moj starejši pes2,ga je lepo sprejel. Kdaj imam več dela, ker so zahteve mladiča drugačne od odraslega psa, ampak dnevi so razgibani in vedno nasmejani, tako da v teh nekaj mesecih, še nisem obžalovala odločitve, da kepica ostane z mano.

Za nas je vsak dan sončen.

  1. ne me vprašat po njihovih rodovniških imenih, ker sem jih malo pozabila []
  2. ki sploh ni star,saj ima le tri leta []
  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !