6.11.2013 ob 12:15

Konferenca Magic Touch

Pojdi na komentarje

Vsako leto rada obiščem kakšno izobraževanje, na temo poslušnosti, socializacije, agilityja, preganjanja ovc ali terapije, saj sem mnenja, da je vedno mogoče spoznati še kaj novega in te novosti zelo rada vključujem v svoje tečaje. Letos je bilo moje zadnje izobraževanje v smislu terapije s pomočjo psa.

Konec septembra, smo štiri Goriške tačke šle na pot proti Mariboru, z namenom da obiščemo konferenco Magic Touch. Bilo je predstavljeno veliko novih in zanimivih tem, o katerih se v Sloveniji zaenkrat še ne govori veliko. Če se ustavim samo pri nekaterih, starost pri kateri pes prične s šolanjem, izvajanjem terapije, veščine, ki jih mora obvladati vodnik in lahko bi omenila tudi našo zakonodajo, ki zaenkrat dovoljuje marsikaj.

Goriške tačke smo nato obiskale delavnico Nataše Ogrin Jurjevič, ki je bila res super pripravljena. Spoznale smo katere so največje težave sodelovanja med terapevtskim parom in strokovnim sodelavcem, kje se največkrat zalomi in kako odpraviti te težave. Upam, da bom lahko šla na še kakšno njeno izobraževanje, saj se je v terapijo s pomočjo psa res poglobila in ima veliko znanja o tem področju.

Dan je bil, seveda, deževen, saj kako drugače niti ne more biti, ko se čez celo Slovenijo pelje poln avto žensk. :)

Utrinek z delavnice, ki smo se je udeležile Goriške tačke.

Foto: Mojca Gregorič.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !