8.11.2013 ob 15:31

Teden štirinožnega prijatelja

Pojdi na komentarje

Začetek oktobra je v MC Hiši Mladih Ajdovščina, potekal Teden štirinožnega prijatelja, kjer so se med drugim predstavile Goriške Tačke pomagačke in Blazno plesno po pasje. V Hiši Mladih so ves teden zbirali hrano za pse v zavetišču Oskar v Vitovljah, vsak dan pa so potekala različna predavanja, predstavitve in delavnice za otroke. Žal mi je, da sem zamudila predavanje Alfakana, saj sem prepričana, da bi izvedela kaj zanimivega. Sploh, ker se mi je to predavanje že v drugo izmuznilo…no, v tretje gre rado. :D

Vitjan pomaga na predstavitvi pasje šole.

Če se vrnemo k predstavitvam, je Teden štirinožnega prijatelja, v soboto, doživel višek, saj so ga zaključili s stojnicami. Prišli so različni poklici, ki se ukvarjajo s psi (pasji frizerji, peki piškotkov, zastopniki za določeno znamko pasje hrane, …) ter knjižničarka z veliko literature na temo psa, Alja Furlan, ki je napisala knjigo za Tačke pomagačke, ki jo uporabljamo za READ program, Društvo reševalnih psov Nova Gorica, Tačke pomagačke in Blazno blatno. Zaradi slabega vremena je prireditev potekala v notranjih prostori Hiše Mladih. Ampak moram reči, da vse skupaj ni bilo izvedeno nič slabše, mogoče so morali samo plesalci Blazno plesno po pasje, malo prilagoditi svoj nastop.

Za konec naj omenim, da je novica o Tednu štirinožnega prijatelja, bila predstavljena v oddaji Petkov pečat Radia Robin, tudi tokrat je bila konkurenca prehuda. Vsekakor je lepo, da se govori tudi o takšnih novicah, ki so veliko bolj pozitivne kot večina, ki nas dosežejo preko medijev.

Blazno plesni, seveda, po pasje :)

Fotografiji sta sposojeni s Facebook strani Mc Hiša Mladih.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !