29.11.2013 ob 10:45

Obiskovanje pasje šole v zimskem času

Pojdi na komentarje

Zadnjič sem že pisala zakaj je na primorskem ugodno obiskovati agility čez zimo in veliko napisanega velja tudi za ostale tečaje. Ampak ker smo ljudje bitja, ki vse boljše dojemamo, če je napisano tudi kaj je za nas koristnega ne samo za našega psa, bom to besedilo poskušala tako oblikovati.

  1. Ne prehladimo se zaradi mraza. Večino zimskih prehladov ne staknemo na svežem zraku, ampak z zaprtih prostorih, kjer se družimo z večjim številom ljudi. Običajno nam torej prehlad podarijo v pisarni, učilnici, čakalnici, telovadnici, na avtobusu in še bi lahko naštevala. Nihče od mojih tečajnikov, še ni poklical in rekel, da je dobil prehlad na treningu. Tako, da je precej varno obiskovati pasjo šolo pozimi.
  2. Ena ura na svežem zraku, je priporočljiva tudi pozimi. Seveda, aktivna. Lahko gremo na sprehod, tek ali samo na nedeljski izlet, ampak aktivnosti na prostem so priporočljive tudi pozimi. Aktivnosti na prostem so priporočljive, ker nam zvišajo srčni utrip in tako poskrbimo za svoje fizično zdravje, po drugi strani pa nas narava sprošča in saj veste, danes smo vsi izpostavljeni stresu.
  3. Zaposlen pes = priden pes. Mladiči, najstniki in tudi odrasli psi, so zelo veseli, da lahko počnejo nekaj s svojimi skrbniki. Obiski pasje šole enkrat tedensko vam dajo motivacijo, da boste ostalih šest dni v tednu delali s psom, vsak teden dobite nove ideje za vaje in kar je najpomembnejše, nekdo vas bo enkrat tedensko pogledal, če vajo pravilno izvajate. Na dan pasje šole, se boste vi in vaš pes družila z ostalimi pasjimi prijatelji in prepričana sem, da ta dan, pes ne bo potreboval, še enega intenzivnega sprehoda.

Preden zaključim, bi povedala, da psi lahko delajo tudi, če imajo oblečen plašček. Čisto nič jih ne ovira pri tečajih socializacije, agility je tako aktiven, da ga med premagovanjem ovir ne bodo pogrešali. Velikokrat se skupaj s psi tudi ogrejemo, da vodnik in pes lažje izvajata vaje. Ne glede na to, ali se odločite obiskovati zimske tečaje, vam priporočam rokavice, ki nimajo pokritih prstov in grelne blazinice v žepih, vsem, ki vas zebe v roke, saj vam bodo olajšale sprehode. Če želite izgubiti kakšen kilogram lahko dodam, da na mrazu naše telo porablja več energije.

Lahko bi napisala še nekaj točk, ampak mislim, da so to največji pomisleki vseh, ki se odločajo ali bi se pozimi priključili kateremu od tečajev.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !