5.03.2014 ob 09:22

Vitjan in Fjodor vse najboljše!

Pojdi na komentarje

Vitjan je praznoval 10. januarja svoj prvi rojstni dan. Ob tem se vedno spomnim, da čeprav rada načrtujem stvari in se jih nato držim, kdaj ne gre vse po načrtih ali v Vitjanovem primeru, nič ne gre po načrtih in to ne pomeni vedno nekaj slabega. Vitjan bi moral imeti nekega drugega očeta, prav tako bi moral biti Vitjan samica in s Fjodorjem sva bila čisto srečna samo midva, nisva nameravala dobiti družbe. Ampak Vitjan je imel drugačne plane in sedaj je del našega tropa.

Zaradi njegove mladosti, se še preizkuša v različnih disciplinah in bova videla kje se bova najbolje počutila. Zaenkrat je super na priden razstavni pes, demonstrator v pasji šoli ter srčen športnik. Obiskuje namreč treninge agilityja in paše, kjer lepo napreduje. Za lastnike športnih psov, je mogoče bolj pomembna prelomnica 15 mesecev kot 1 leto, saj pri 15 mesecih, lahko prične tekmovati v agilityju, gre na izpit poslušnosti in še je disciplin, ki so omejene na to starost. Tako, da zame in Vitjana bo bolj kot njegov prvi rojstni dan pomemben mesec april, ki se ga že res veselim, saj me zanima kakšen športni par bova z mojim Vitkotom.

Fjodor je 1. marca praznoval svoj četrti rojstni dan in njegov prihod je bil zelo načrtovan, še ime sem imela izbrano že pri paritvi. Fjodor me je ogromno nauči, je najboljši pomočnik v pasji šoli in vsak teden opravi nekaj obiskov kot Tačka pomagačka ter tako razveseljuje otroke in starostnike. Prejel je že veliko slik, pisem, fotografij in različnih ročno izdelanih daril od uporabnikov, ki jih obiskuje. Prav tako se terapevt Fjodor pojavlja v različnih publikacijah, kjer je govora o pozitivnem vplivu terapevtskih psov. Mogoče zaradi svoje velikosti, ne bo nikoli najboljši agilitaš, zaradi svoje trme ne bo najboljši pastir, ker ni črno-bel bo veliko težje zaključil razstavna prvaštva, ampak kot terapevtski pes zna delati veliko vaj, obvlada še tako težke situacije in poveže se z zelo različnimi ljudmi.

Vzgojen pes je največja sreča! Saj si ne predstavljam mojega zelo aktivnega življenja brez psov.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !