5.11.2014 ob 14:45

Diplomirala

Pojdi na komentarje

Zaključila sem še eno življenjsko poglavje. Končno mi je uspelo napisati, popraviti in oblikovati ter zagovoriti diplomsko nalogo. Če pogledam nazaj, je vse kar vidim mojo vztrajnost in predanost projektu. No, vrnimo se na začetek zgodbe.

pasti za pajke

Navdušena nad svetom pajkov, sem se odločila, da bom naredila res posebno diplomsko delo. Vsekakor sem z najobsežnejšim vzorčenjem izvedenim v Sloveniji, zadela bistvo mojega plana. Nisem se zavedala, da bo to potegnilo za seboj ure in ure pregledovanja pridobljenega materiala in nato še več analize podatkov, ki je vsekakor zelo zabavna in poučna, ampak dolgotrajna, če hočeš čim bolje predstaviti podatke, ki si jih pridobil. Kljub dejstvu, da sem vse izpite opravila čisto pravočasno, pa mi diplomskega dela ni uspelo končati v času in morala sem se nekako zaposliti, najti službo, preživeti. Mislim, da je bila zima, ko sem se morala odločiti, kako bom nadaljevala, polna premikov v mišljenju. Veliko idej, načinov razmišljanja in hobijev, sem morala pustiti za seboj in se posvetiti čisto novim temam. Zaradi bojazni, da ne bom zmogla združiti osemurno službo in oblikovanje diplome, sem se samozaposlila. To ni bila nikoli moja ideja o preživetju in zaposlitvi. Pred tem sem se videla kot raziskovalko, ki je veliko na terenu in del večje organizacije. Ampak sedaj je to postala moja resničnost in morala sem se naučiti biti podjetnica ter obenem diplomirati.

Tako kot je raslo podjetje, se je tudi diploma bližala svojemu koncu in konec maja sem uspešno zagovorila diplomsko delo. Ker je vodenje tečajev tudi ena vrsta nastopanja, moram reči, da sem bila totalno pripravljena na celoten zagovor. Vsekakor pa ni šlo na zagovoru  brez mojega dodatka. Z mano sta bila na zagovoru tudi Vitjan in Fjodor, saj sta prav ta dva sončka spremljala celoten nastanek diplomskega dela. Najbolj sta se veselila potovanj do fakultete in kratkih sprehodov po Ljubljani.

Zagovor diplome

Upam, da bom še kdaj aktivna na področju biologije, saj mi je bil študij, priprava diplomske naloge in pisanje člankov, res všeč. Zaenkrat pa se najbolj usmerjena na svoj pasji center, ki postaja vedno bolj podoben viziji idealnega pasjega centra, kjer se imajo lastniki psov in njihovi psi lepo.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !